Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кои са най-актуалните "суперхрани" тази година?

Кои са най-актуалните "суперхрани" тази година?

Вижте кои са "най-модерните" здравословни храни в момента.

Както във всяка друга област на живота, здравословното хранене сякаш също е подчинено на модни тенденции. В един момент на преден план излиза годжи бери, а в следващия вече Ви препоръчват да заложите на чията и червеното цвекло. Ето и кои са "най-модерните" здравословни храни в момента.

На преден план тази година излиза касисът. Той стана популярен като храната за отслабване номер 1 заради богатото съдържание на антиоксиданти и вещества, които спомагат за изгарянето на мазнините и възстановяването на мускулите след тренировка, пише "Daily mail". Според изследователи от Нова Зеландия, концентрирания сок касис може да увеличи изгарянето на мазнини по време на тренировка с до една трета. Освен това увеличава оросяването с до 20%.

Ако до този момент Ви е омръзнало да слушате за свойствата на Годжи бери, подгответе се да бъдете атакувани с информация за положителните ефекти от консумацията на Маки бери - чилийски плод, подобен на боровинките, който тази година се оказва особено актуален отвъд океана. Зрънцата му са богати на витамин С и антиоксиданти, които са познати с подмладяващото и освежаващото си действие. Плодчетата са леко тръпчиви на вкус и обикновено се продават в сушено състояние или под формата на хранителни добавки.

Динените семки също се появиха на сцената на суперхраните и почти успяха да изместят тиквените семена и чията. Според редакторите на "Healthline" те имат няколко основни преимущества, сред които ниската си калоричност и богатото си съдържание на магнезий, желязо, фолиева киселина и "здравословни" мазнини.

Новият модерен източник на Омега 3 са водораслите. Като хранителен продукт и добавки, този тип мастни киселини са чудесен заместител на рибата, особено за вегетарианци и вегани, които досега разполагаха с много малко опции за набавяне на важния нутриент.

Още през 2016-а година на мода дойдоха ядковите масла. Тази година обаче те са под формата на студено пресовано олио от кашу, орехи, лешници и др. Те имат по-нисък праг на термична обработка, но се смятат за по-полезни от слънчогледовото олио и дори от зехтина.

Що се отнася до естествените подсладители, тази година най-актуални са иновативните такива като инулина, който се съдържа в граха, цикорията, бананите, аспержите и лещата. Една от причините за нарастващата му популярност е пребиотичното му действие. Веществото има 10 пъти по-ниска сладост от обикновената захар, действа добре на храносмилателната система и, според някои изследвания, спомага за намаляването на мазнините по стомаха.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега