Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Колекционери от страната и чужбина се включиха в ретропарада в Бургас /Снимки и видео/

Колекционери от страната и чужбина се включиха в ретропарада в Бургас /Снимки и видео/

Организаторите на инициативата споделиха, че тази година ретро парадът е с конкретна кауза - Да правим децата щастливи“.

Жителите и гостите на Бургас се насладиха на стотици уникални ретро автомобили от страната и чужбина, предаде репортер на "PoligrafF". Имаше возила както от западна Европа, така и на такива отвъд океана от САЩ и Азия. 



Организаторите на инициативата споделиха, че тази година ретро парадът е с конкретна кауза - Да правим децата щастливи“. Преди две години изложението на автомобили помогна да се съберат средства за операция на малката Цвети Байлова, която е с диагноза ДЦП. След две успешни операции в Съединените щати, Цвети вече може да ходи. 


Топ атракция на тазгодишното издание се очерта автомобил „Piers Arrow“ от 30-те години на миналия век, който идва в морския град за първи път. Тези автомобили са правени до Втората световна война за кралски дворове и правителствени нужди. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго управляващия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов притежава едно от най-добрите студиа за реставрация на американски автомобили в Източна Европа. 

Валентин Дойчинов от Авто клуб „Туида“- Сливен представи „Buick“ от епохата на Ал Капоне.  80-годишен трактор  „Ланц – Булдог“ (Lanz Bulldog), притежание на германски колекционер, Мерцедес кабриолет, много рядка серия, реставриран в Хасково видяха още любителите на ретро возилата.За първи път в България беше показан специален „Hod Rod“, произведен и закупен от Америка на бургаски колекционер. 


Още снимки ще намерите на официалната ни фейсбук страница - ТУК!

Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 2 юли 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега