Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Колсън Уайтхед е тазгодишният носител на "Пулицър" за литература

Колсън Уайтхед е тазгодишният носител на "Пулицър" за литература

Американският писател получи престижния приз за романа си "Никеловите момчета", който предстои да бъде издаден и на български език.

Колсън Уайтхед е тазгодишният носител на "Пулицър" за художествена литература. Американският писател получи престижния приз за романа си "Никеловите момчета", който предстои да бъде издаден и на български език.

"Никеловите момчета" разказва за Елууд Къртис - малко чернокожо момче от Талахаси, което бива осъдено несправедливо и изпратено в поправителния пансион "Академия Никел", базиран като идея на съществуващо учебно заведение. Там Елууд се оказва приклещен в кошмарната действителност, от която има едно единствено "бягство" - приятелството му с Търнър - неговата пълна противоположност. Чистата детска наивност на главния герой, в противовес на циничните възгледи на Търнър ни представят 60-те години на миналия век - специфична ера от американската история, през призмата на две деца, безвъзвратно загубили възможността за детство.

Самият Колсън Уайтхед е автор на общо 9 книги, включително "Подземната железница" - бестселър на Ню Йорк Таймс и също лауреат на наградата "Пулицър". Уайтхед е четвъртият в историята на приза писател, печелил наградата два пъти, при това с двата си последователни романа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега