Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комисията за защита на потребителите с масови проверки по време на Черния петък

Комисията за защита на потребителите с масови проверки по време на Черния петък

Председателят на КЗП призова хората да проявят потребителско хладнокръвие и припомни, че стоките, закупени онлайн по време на тази популярна кампания, също могат да се върнат.

Случаите на нелоялна търговия са намалели през последните години. В сравнение с предишни периоди нарушенията през тази година до момента са само 2 или 3. 

По време на участието в сутрешния блок на БНТ председателят на КЗП Димитър Маргаритов обясни, че голяма част от кампаниите  за намаленията са били изтеглени в по-ранни периоди. Комисията извършва около 40 000 проверки годишно и обработва средно около 20 000- 25 000 сигнала от потребители. Маргаритов призова хората да проявят потребителско хладнокръвие и припомни, че стоките, закупени онлайн по време на тази популярна кампания, също могат да се върнат. Стоките, закупени по време на намаленията от интернет магазини,  подлежат на рекламация в рамките на законовия срок.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов и министърът на икономиката Даниела Везиева разясниха и идеята за промени в Закона за защита на потребителите, които ще бъдат предложени за гласуване на новия парламент. Сред тях е увеличаване на санкциите за нелоялни търговци и обвързването им с оборотите на фирмите, както и мерки срещу подвеждаща информация в интернет местата за търговия и в социалните мрежи.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега