Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корабът на мира акостира в Бургас

Корабът на мира акостира в Бургас

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов посрещна днес пасажерите на японската неправителствена организация "Корабът на мира".

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов посрещна днес пасажерите на японската неправителствена организация "Корабът на мира". Пасажерският кораб "The Oceanic" акостира на бургаското пристанище преди обед.

"Посрещам ви на 20 метра от най-стария български фар, който вече 110 години дава светлина и път на корабите", заяви в приветственото си слово Димов.  "Пристанище Бургас спокойно обработва кораби парамакс, надяваме се ще обработва и пасажерите на най-големите круизни линии. С добрите дадености Пристанището позволява посрещането и безопасното обслужване на бъдещите пасажери",  категоричен бе Димов.

Гостите от япония бяха посрещнати още и от областния управител на Бургас - Константин Гребенаров, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и зам.-кметът по бюджет и финанси - Красимир Стойчев.

Посещението на кораба е  в рамките на един ден и представителите на организацията ще имат възможност да проведат срещи със социална насоченост (социални домове, ветерани от войните и други), както и да се запознаят с културно-историческото наследство на България.

Организацията е основана през 1983г. със специален консултативен статус към ООН и работи в подкрепа на мира, човешките права, равенството, опазване на околната среда и постоянното развитие. 75-тото глобално мирно пътешествие на „Корабът на мира" отплава от Йокохама, Япония на 24 януари 2012г. и ще се завърне на 3 май 2012. Най-съществената част от това плаване включва първо посещение на корабът в Западна Африка, Сенегалското пристанище Дакар, където участниците ще научат за местните усилия за изграждане на мир и деколонизация. Това пътешествие се характеризира с първо посещение на мисията в страни от Черно море - България, Румъния и Украйна.

Програмата на „Корабът на мира" изследва най-важните аспекти на човешката дейност и цели да развие пътуването като средство за поддържане на мира. Обхващащо над 27 години и регистрирани 73 пътувания до април 2011г, корабът е плавал до над 100 порта и над 80 страни. Първото плаване на кораба е било през 1983г и е продължило три седмици из страните от Азия. На борда освен пасажери има и 50 гости-педагози от целия свят, като се организират различни обучителни дейности, включително семинари лекции за мира, езикови курсове, културни програми. В това плаване ще се засегнат теми свързани със страните, които се посещават.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега