Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Край на ежедневните брифинги на националния оперативен щаб за борба с Covid-19

Край на ежедневните брифинги на националния оперативен щаб за борба с Covid-19

Самият щаб ще продължи да функционира до края на 2020 година.

Премиерът Бойко Борисов разпореди преустановяване на ежедневните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб за борба срещу разпространението на коронавируса. Самият щаб ще продължи да функционира до края на 2020 година. Ще се следи епидемичната обстановка и ще се осигуряват всички необходими на лечебните заведения в страната предпазни средства. При евентуален пик на случаите ще се пристъпи към връщане на мерките.

Що се отнася до текущата информация за регистрираните нови случаи, тя ще се оповестява в писмен вид, посредством официалната платформа, създадена за властта за комуникиране на официалната информация за Covid-19. На днешната последна среща с медиите министър-председателя изтъкна, че целта е всички да се завърнем към нормален ритъм на живот и да не се пренатоварва емоционалното здраве на хората.

"Трябва да свикнем с мисълта, че този вирус съществува, опасен е и трябва да се пазим", заяви премиерът. Той призова българите да продължат да спазват противоепидемичните мерки, за да се избегне евентуален нов пик на SARS-Cov-2 у нас. Той отново изтъкна, че страната ни се е справила с първата вълна от коронавирус благодарение на бързите и навременни мерки, които същевременно са били и едни от "най-меките" в целия свят.

"Две неща доказано действат срещу разпространението на вируса - дистанцията и дезинфекцията", посочи Борисов. Той обясни, че след 15 юни носенето на маски в закритите пространства ще бъде препоръчително, но не и задължително. Ще отпадне и изискването за работа с намален капацитет на стадионите, кината и концертните зали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега