Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Красотата на живота е, че винаги има още един шанс

Красотата на живота е, че винаги има още един шанс

"Спрете насилието, подкрепете живота!" е мотото на стартиращата в средата на тази седмица информационна кампания за борба с домашното насилие.

"Спрете насилието, подкрепете живота!" е мотото на стартиращата в средата на тази седмица информационна кампания за борба с домашното насилие. Неин организатор е Центърът за превенция на насилието и престъпността в Бургас. Поводът за инициативата са предстоящите световни дни на борбата срещу насилието над жени, които отбелязваме в периода 25 ноември – 10 декември. Кампанията е международна и в нея ще се включат над 2000 организации от 156 страни. Инициативата ще стартира на 25 ноември с "Дни на отворените врати" в Центъра за превенция на насилието и престъпността, в които всеки, който желае може да получи информация за дейността на Центъра, да се запознае с екипа, да получи рекламни материали, както и да гледа филм по темата.

Учениците от СОУ "Кирил и Методи"” също ще се включат в инициативата с рисунки и колажи на тема "Домашно насилие", които ще бъдат изложени в конферентната зала на Центъра за превенция. Най-интересните от тях ще послужат за изработването на следващите рекламни материали, които ще се подготвят по темата. За информация на гражданите ще бъдат разпространени брошури, в които са записани услугите, които предоставя Центърът за превенция, как да разпознаем домашното насилие, важни телефони и координати, кризисен план за действие и нормативните мерки, които съдът може да наложи за защита срещу домашно насилие.

"Красотата на живота е, че винаги има още един шанс. Не може да промените другите хора, но може да започнете едно ново начало. Не се страхувайте и срамувайте да потърсите помощ" се казва в информационната листовка. Превантивният център, който отвори врати миналата година, е съвместна инициатива на Община Бургас, ОДП-Бургас и Асоциация "Деметра". Той се намира на ул. "Мария Луиза" № 9. Центърът се обслужва от юрист, социален работник и психолог, които провеждат консултации и разработват програми за превенция на насилието и престъпността.        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега