Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кукери ще играят благотворително за Роси тази неделя в Бургас

Кукери ще играят благотворително за Роси тази неделя в Бургас

От няколко години кукерската група дарява събраните средства от игрите за лечение на нуждаещи се деца и младежи.

По традиция в края на месец февруари в комплекс „Меден рудник” се провеждат кукерски игри. Тази година те ще бъдат на 18 февруари (неделя), а инициативата се организира от Кукерска група „Козият рог“, оркестър „Бургас“ и НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.

Шествието започва в 8.00 часа от дома на Царя на бул. „Захари Стоянов” № 27, върви по улиците, влиза в къщите, където ги поканят, и завършва с ритуал „Заораване“ в 17.00 часа на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето „Опитно поле”/.  

От няколко години кукерската група дарява събраните средства от игрите за лечение на нуждаещи се  деца и младежи. 

Тази година тяхното решение е да играят благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и е с диагноза десмоиден тумор в тънките черва. Росица Владимирова се нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там  лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството. 

В благотворителната инициатива решиха да се включат и изпълнителите от оркестър „Бургас“ с фолклорен концерт преди ритуала „Заораване“  в 15.30 часа  на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето опитно поле/. 

Организаторите се извиняват предварително на живущите в района за временното ограничение на движението в обхвата на събитието.

„Всички се обединяваме в каузата да помогнем на Роси да се пребори с болестта, да се храни и да живее нормално! Всички средства, които бъдат събрани, ще бъдат предоставени за лечението на Росица Владимирова!“, казват организаторите на инициативата.




ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега