Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева: Искам дебат с лидерите на проевропейските партии в България

Кунева: Искам дебат с лидерите на проевропейските партии в България

Водачът в листата за евроизборите на „Реформаторския блок“ Меглена Кунева призова лидерите на проевропейските партии в България да отделят време за общ дебат преди евровота през май. Според нея, подобен дебат е от изключителна важност.

Водачът в листата за евроизборитена „Реформаторския блок“ Меглена Кунева призова лидерите на проевропейскитепартии в България да отделят време за общ дебат преди евровота през май. Спореднея, подобен дебат е от изключителна важност.

„Нека всички начертаем основнитеси приоритети за бъдещето на България. Да представим най-силната си визия какпрез европейския парламент, проблемите на България могат да бъдат решени“. Това заяви днес пред журналисти вБургас Меглена Кунева, която е в града по повод открита лекция в Бургаскисвободен университет, както и предстоящия избор на областен координатор на „ДвижениеБългария за гражданите“.

По думите й, лекцията в БСУ щебъде един вид подготовка, репетиция за въпросния дебат. В рамките напресконференцията, Кунева сподели още, че образованието е един от водещитеприоритети на реформаторите. Според нея, Европейският парламент е ключът не към„решаване на проблемите ни, а циментирането им“.

Сред приоритетите веврополитиката, както и занапред в сферата на регионалната и националнатаполитика, Реформаторският блок ще се стреми към балансиране и дигитализация наикономиката и индустриализация, но по мярка на страната ни. „Не че не искам дамечтая за големи проекти. Продължавам да мечтая. Но трябва да се мисли реалистичноза това какво може да се прави в България днес“ коментира Кунева.

На журналистически въпрос относноскандала, разразил се през изминалата седмица около „кафето“ на Бойко Борисов иЛютви Местан, лидерът на „България на гражданите“ коментира: „Политиците трябвада си говорят. Трябва да могат да го правят формално и по повод. Така че, не виждамнищо лошо двама политически лидери да се видят извън парламента и да обсъдятнякакъв въпрос. Това, което ме интересува, е какво получават в крайна сметка българскитеграждани. Това ли е начинът да се сформира ЦИК? Съгласие трябва да се търси отпървия момент, в който се поставя въпроса за закона, а не в последствие, следкато той е вече факт.

Припомняме ви, че лидерите наГЕРБ и ДПС – Бойко Борисов и Лютви Местан се срещнаха „на по кафе“ в Кърджали миналия уикенд. След това станаясно, че на срещата си, двамата политици са обсъдили квотите в ръководството наЦИК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега