Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови буквари наесен няма да има

Нови буквари наесен няма да има

До началото на новата учебна година остават два месеца, които няма да бъдат достатъчни за отпечатването на нови буквари. Наесен първолаците ще започнат да учат буквите по стария учебник.

До началото на новата учебна година остават около два месеца, които няма да бъдат достатъчни за отпечатването на нови буквари. Наесен първолаците ще започнат да учат буквите по стария учебник. Това обяви министърът на образованието Меглена Кунева в ефира на БНТ. Леко забавяне ще има и при учебниците по история за пети клас.

Министърът коментира още, че новият закон, който влиза в сила от 1-ви август, ще даде повече свобода на учителите и директорите в организирането на учебния процес. В това число влизат както разпределението на материала, така и организацията на часовете, междучасията и ваканциите.

"В началната степен от 1-ви до 4-ти клас, например, ще има възможност първият час да започва в 8:30 ч., а не както досега - максимум в 8 ч. сутринта. Учителите ще решават как да преподадат материала, след като отчетат спецификата на всеки клас", информира Кунева.

Другата новост е, че директорите ще имат право за обявяват сами до 3 дни грипна ваканция. В техните правомощия ще бъде и дължината на междучасията. Точки ще заменят оценките на матурите в 4-ти и 7-и клас, съобщи още просветният министър. Целта на МОН е да направи оценяването по-справедливо.

"Оценките се развиват, преди е било много ясно кое е 2, кое е 3, кое е 6. Сега обаче тези нюанси са изключително важни, защото примерно, за да получиш тройка - това е между 20 и 40 точки - импровизирам, не го приемайте буквално.

Когато имаш точки, това ти дава възможност да покажеш силните си страни, защото 30 точки са 30 точки и ако някъде другаде си бил по-силен в друг модул от оценката. Комбинирайки тези точки, на детето вече му е помогнато да покаже най-доброто от себе си и с това най-добро да тръгне напред. Така че точковата система е по-справедлива", обясни Кунева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега