Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП с дежурни екипи в празничните дни

КЗП с дежурни екипи в празничните дни

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи в празничните дни. Жалби и сигнали ще се приемат на националния телефон на потребителя 0700 111 22. Това съобщи Димитър Маргаритов, председател на институцията, в предаването „Всяка сутрин” на телевизия Канал 3. Маргаритов акцентира и върху няколко важни съвета при пазаруването и организирането на посрещането на предстоящите празници.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи в празничните дни. Жалби исигнали ще се приемат на националния телефон на потребителя 0700 111 22. Това съобщи Димитър Маргаритов, председател наинституцията, в предаването „Всяка сутрин” на телевизия Канал 3.  Маргаритовакцентира и върху няколко важни съветапри пазаруването и организирането на посрещането на предстоящите празници.  

В 14-дневен срок потребителят може да се откаже от договор за бърз кредит, като изпратиуведомление до търговеца и го информира за това свое желание. Клиентът щетрябва да върне сумата и натрупаната лихва само за времето, през което еползвал кредита, разясни Маргаритов.„По Коледа и Нова година е възможно да възникнат такива хипотези, защотонепосредствено след празниците, когато направим статистиката за това каквиподаръци сме подарили и какви сме получили, може да се окаже, че един кредит,който сме взели в навечерието на Новата година, вече не ни е потребен”, допълнитой.  

„Основните рискове при онлайн пазаруването са свързани с възможносттапотребителите да бъдат заблудени от „търговци”,които не съществуват реално. Т.е. даси поръчате нещо, дори да го заплатите и то да не дойдепри вас”, предупреди Маргаритов.Той препоръча гражданите да преглеждат особено внимателно сайтовете, за да сеубедят, че насреща действително има реален търговец, който е посочил своитеиме, адрес и телефон за връзка. Нереалнониската цена на дадена стока също може да е индикатор за това, че някой се опитва да ви измами, добави Маргаритов и препоръча привърженицитена онлайн пазаруването да сравнят няколко предложения преди да се спрат на свояизбор от кого да купят.

Онлайн покупките също могат да бъдат върнати в срок от14 дни.Маргаритов напомни, че приразминаване между договореното при закупуване на пакет на туроператори сполученото на място, потребителите трябва да реагират веднага, като информиратуправителя на туристическия обект или представител на туроператора. В случай чене успеят да решат проблема, да подадат жалба в КЗП. Комисията има приемни взимните курорти Банско и Пампорово, предстои да заработят такива и в Боровец иЧепеларе.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега