Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лични лекари алармират: Бебета са в риск заради спрени доставки на ваксина!

Лични лекари алармират: Бебета са в риск заради спрени доставки на ваксина!

"Настояваме и вярваме, че ще предприемете необходимите мерки, отговорните за осигуряване на снабдяването с ваксина длъжностни лица в много бърз порядък да направят така, че да бъдат възобновени доставките", завършва писмото на личните лекари.

За липсата на важна детска ваксина алармираха от Сдружението на общопрактикуващите лекари в България. В отворено писмо, изпратено до Здравния министър и отговорните институции, личните лекари посочват, че през текущия месец са били неприятно изненадани, че дистрибуторът за доставка на една от ваксините (Ротарикс) е прекратил доставките на тази ваксина по Националната програма поради липса на договор.

"Резултатът е, че бебетата, приели първа доза от тази ваксина, остават с незавършен ваксинационен курс, тъй като втората доза липсва, а другата налична не може да я замени, както вече посочихме, се затваря порочен кръг, в който децата са изложени на риск от сериозно, но ваксинопредотвратимо заболяване, което е недопустимо в съвременното общество", пишат  в писмото си Общопрактикуващите лекари.

"Не знаем, дали има краен срок за сключване на съответните договори за доставка, но със сигурност сме наясно, че има краен срок спрямо възрастта на детето, след което приложението ѝ. Настояваме и вярваме, че ще предприемете необходимите мерки, отговорните за осигуряване на снабдяването с ваксина длъжностни лица в много бърз порядък да направят така, че да бъдат възобновени доставките", завършва писмото на личните лекари.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега