Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лишени от свобода ще търпят присъдите си в напълно обновено затворническо общежитие в Бургас

Лишени от свобода ще търпят присъдите си в напълно обновено затворническо общежитие в Бургас

В двора на общежитието са изградени преходно отделение за 10 лица, нова административна част и лавка.

Министърът на правосъдието Мария Павлова и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха затвора в Бургас и инспектираха ремонтните дейности в общежитие „Строител“.  В морския град предстои откриване на напълно обновеното затворническо общежитие и на ново преходно отделение, т.нар. "half way house", към него. 

Капацитетът на ремонтираното съоръжение е за 69 лишени от свобода. Те ще търпят присъдите си в нови помещения, всяко от които със самостоятелен санитарен възел. Предвидена е и килия за лишени от свобода в неравностойно положение.


Снимка: Министерство на правосъдието

В двора на общежитието са изградени преходно отделение за 10 лица, нова административна част и лавка. Началникът на затвора с. комисар Янчо Желев припомни, че идейният проект за half way house в Бургас предвижда отделението да бъде с условия и помещения, близки до семейната среда. Обособени са фоайе, стаи с по две легла и санитарен възел, обща кухня с трапезария, в която да имат възможност сами да приготвят храната си, общо дневно пространство, стая за срещи и др. 

Преди година и половина в Бургас бе дадено началото на строителните дейности по изграждането на първото у нас преходно отделение. То е едно от четирите подобни нови съоръжения в страната - такива се обособяват и към затворите в Пловдив и в Бобов дол (Самораново). С въвеждането им в пенитенциарната система у нас се слага основата на нова социално-интеграционна концепция за подготовка на лишените от свобода. Тя цели адаптирането и включването им в обществото след освобождаване, като този модел ще се прилага в процеса на реинтеграция на лишените от свобода именно в периода, в който те все още се нуждаят от подкрепа. Подобни програми са познати и се ползват активно в световен мащаб от години.           
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега