Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат 1 млн. лв. за дооборудване на медицинския хеликоптер

Отпускат 1 млн. лв. за дооборудване на медицинския хеликоптер

Машината ще бъде снабдена с кувиьоз за новородени и с апаратура, осигуряваща кислородотерапия от хеликоптера до линейката.

Правителството ще отпусне близо 1 млн. лв. за дооборудване на медицинския хеликоптер, така че той да бъде пригоден за планинско спасяване, без да е необходимо кацане. Машината ще бъде снабдена с кувиьоз за новородени и с апаратура, осигуряваща кислородотерапия от  хеликоптера до линейката. Това обяви министър-председателят Димитър Главчев при посещението си на авиобазата на ГД „Гранична полиция“ на летище София. На място бяха също министрите на здравеопазването и на транспорта и съобщенията д-р Галя Кондева и Георги Гвоздейков.

Министър Гвоздейков изтъкна, че от края на месец май е разширен обхватът на мисиите по спешна медицинска помощ по въздух. „От 25 май вече мисиите „ХЕМС“ включват и планинско спасяване.  Хеликоптерът има възможност за монтиране на лебедка и ще предприемем действия по закупуването ѝ и сертифицирането на авиационния оператор за такива мисии“, заяви още министърът. По думите му вторият хеликоптер се очаква да бъде доставен в България през есента.

Директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев изрази благодарност към служебния кабинет за разбирането и направеното, за да се облекчи дейността на спасителите. „Надявам се тази тенденция да продължи, защото нуждите са много“, посочи Нешев. По думите му хеликоптерът и в момента може да оказва помощ в планината, но при определени условия, едното от които е да има къде да кацне. “Често обаче случаите са на такова място, че се налага бързо и спешно евакуиране на пострадал и това може да стане единствено с лебедка“, добави Нешев. Той напомни, че Планинската спасителна служба разполага с достатъчен брой планински спасители, над 530 доброволци в цялата страна, всички подготвени безупречно.

В заключение премиерът отбеляза, че случващото се сега е плод на усилията на държавата и на всички служебни и редовни правителства през последните 5 години.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега