Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малката Амая проплака на Бабинден в УМБАЛ "Дева Мария" /Видео/

Малката Амая проплака на Бабинден в УМБАЛ "Дева Мария" /Видео/

Малката Амая проплака в Деня на родилната помощ в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. От началото на месеца в отделението са се родили 55 бебета. Броят на новородените за последната година е 927.

Малката Амая проплака в Деня на родилната помощ в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. От началото на месеца в отделението са се родили 55 бебета. Броят на новородените за последната година е  927.

Ритуалното честване на Бабинден бе спазено, но заради пандемията и тази година събитието бе затворено за външни лица. Традицията събра екипите на отделенията по акушерство и гинекология и неонатология, които имат активно участие в родилния и следродилния процес. 


Снимка: УМБАЛ "Дева Мария" 

Единственият външен посетител бе отец Стилиян от храм "Свети Никола" в Черноморец, който всяка година отслужва молебен за здраве за родилките и техните деца. Традиционното измиване на ръце бе извършено от старшата акушерка на отделението по акушерство и гинекология - Юркюш Бейсимова. Тя ориса бебетата да се раждат толкова лесно, колкото се хлъзга сапуна от ръцете на д-р Йорданов. Според питката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение - д-р Делян Йорданов, в следващите месеци ще се раждат повече момченца. 

По негова молба присъстващите сведоха глава в едноминутно мълчание в памет на акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, загубил битката с covid 19 през октомври 2020г.

Бабинден в УМБАЛ Дева Мария

Публикувахте от Университетска болница "Дева Мария" в Петък, 21 януари 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега