Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учениците ще почиват пет дни между сроковете

Учениците ще почиват пет дни между сроковете

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година.

Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия и вначалото на втория срок. Един от тях е междусрочната ваканция. 

Няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари2022 г. Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмицаучениците няма да влизат в училищата общо девет календарни дни. Те ще се върнатв клас на 7 февруари т.г. В зависимост от инструкциите на здравните власти вториятсрок ще започне присъствено или от разстояние в електронна среда. 

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителнизанятия през останалата част от учебната година. Пропуснатият материал ще бъдепреструктуриран и наваксан в редовните часове през втория учебен срок. В случайче няма забрана от здравните власти, олимпиадите ще се провеждат по график,дори ако датите им съвпадат с неучебен ден.   

Министърът на образованието и науката акад. НиколайДенков ще издаде такава заповед, след като днес Отрасловият съвет за тристранносътрудничество в областта на средното образование прие неговото предложение. 

Според акад. Денков е добре учителите също да използватнеучебните дни за почивка. Той ще препоръча на директорите на училища да осигурятвъзможност на всички преподаватели да ползват платен отпуск за последния ден отмесец януари и за дните от 2 до 4 февруари т.г. включително.  

По този начин и учениците, и учителите ще могат да севъзстановят от стреса и умората, свързани с изпитванията и оформянето насрочните оценки. В същото време ще се даде възможност за облекчаване наздравната система, тъй като около първата седмица на февруари се очакватвърхови стойности на заразени с COVID-19.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега