Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мамят кандидати за надомна работа с фалшиви обяви в интернет

Мамят кандидати за надомна работа с фалшиви обяви в интернет

Докато очакват парите да потекат по банковите им сметки обаче жертвите са принудени да плащат за какви ли не услуги, да изпращат лични данни и документи.

Измама, свързана с обяви за надомна работа, се осъществява в мрежата. Авторите на офертите обещават лесна и ненатоварваща ангажираност с високо заплащане. Докато очакват парите да потекат по банковите им сметки обаче жертвите са принудени да плащат за какви ли не услуги, да изпращат лични данни и документи, предава NOVA.

Една такава жертва на подобна схема разказва, че се е "закачила" за подобна оферта преди месец, когато останала без работа. Жената попаднала на обява за въвеждане на трицифрени кодове, чрез които да се генерират повече гледания на реклами. Надомната работа се предлага от платформа, която има за клиент рекламна агенция.

Според офертата – за всеки генериран код жената ще получи 10 цента. А ако привлича и т.нар. „реферали” - други хора, които да вършат същата работа - ще получава и допълнително 50% от изработеното от тях. „В обявата пишеше, че трябва да изработя 150 долара, за да мога да тегля пари”, казва потърпевшият потребител.

Обещанието е, че при работа от 3 до 5 часа на ден може да си докара заплащане от 50 до 300 долара. Така за няколко дни работа – успява да заработи 850 долара. За да ги получи, обаче, има ново условие – да заплати за нови „реферали” от самия сайт. Тогава започва да търси коментари в интернет и разбира, че е измамена.

Въпросната схема не е нова, но в момента набира все по-голяма популярност в сайтовете за почасова заетост, форумите и социалните мрежи. Обикновено работата е свързана с четене на новини, гледане на клипчета, оставяне на коментари и други дейности в мрежата. Най-вече обявите не са на български и се поместват в чужди сайтове.

Експертите съветват да не се доверяваме на обещания за бързи доходи и да внимаваме как решаваме да изкарваме доходи, защото този вид измамни сайтове често  сменят имената си. Така е възможно два пъти да стъпим в един и същи капан и вместо  доходи, да си довлечем нови разходи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега