Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манчестър Сити го направи! Шампионски гол на Родри донесе мечтания требъл

Манчестър Сити го направи! Шампионски гол на Родри донесе мечтания требъл

Двубоят бе много интересен и доминираше тактическото надиграване, но в крайна сметка Манчестър Сити е отборът, който ликува в края на срещата.

Манчестър Сити победи Интер с 1:0 във финала на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Родри в 68-а минута. Мачът бе равностоен, но повечето и по-чистите голови положения бяха дело на Интер. "Нерадзурите" удариха и греда, а Едерсон се отчете с няколко бляскави спасявания. Манчестър Сити по този начин спечели своята първа Шампионска лига, като това означава, че "гражданите" направиха и исторически требъл, който е едва вторият в историята на английски клуб, след този на Манчестър Юнайтед през 1999-а година. Двубоят бе много интересен и тактическото надиграване властваше, но в крайна сметка Манчестър Сити е отборът, който ликува в края на срещата. 


Още в 5-а минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, след като Бернардо Силва навлезе необезпокояван в противниковото наказателно поле и стреля с левия си крак, но ударът му премина на сантиметри от левия страничен стълб на Онана. В 20-а минута Интер отправи първия си удар в срещата, като Брозович опита да застраши вратата на Едерсон от разстояние, но шутът му прелетя високо над напречната греда.

Кевин де Бройне изведе чудесно Ерлинг Халанд в 27-а минута, като норвежецът остана сам срещу вратаря и стреля с левия си крак, но Онана реагира чудесно и успя да спаси. Малко след това белгийският полузащитник на Манчестър Сити на собствен ред опита удар извън наказателното поле, но стражът на Интер внимаваше и улови. Секунди по-късно Кевин де Бройне падна на тревата, без да има контакт и бе заменен от Фил Фодън, тъй като получи контузия. 

Това бе и всичко за първата част.

Десет минути след началото на второто полувреме Един Джеко също се строполи на земята и се наложи да бъде принудително заменен от Ромелу Лукаку. В 58-а минута Интер имаше чудесен шанс, като Мануел Аканджи направи груба грешка, а Лаутаро Мартинес остана сам срещу Едерсон, но аржентинецът стреля право в тялото на вратаря на "гражданите". Малко след това Барела извърши груб фал и получи жълт картон.

В 68-а минута Бернардо Силва получи в наказателното поле и опита центриране, което бе избито, но Родри връхлетя върху отскочилото кълбо и отправи плътен изстрел с десния крак, при който Онана не успя да реагира, а топката влетя в мрежата му - 1:0 за Манчестър Сити.

Секунди след това Интер можеше да изравни, след като Димарко засече центриране и стреля с глава, а топката се отби от напречната греда. Бранителят отново опита удар с глава, но той бе блокиран от неговия съотборник Лукаку. В 73-а минута Ромелу Лукаку получи в противниковото наказателно поле и опита удар с десния крак, който бе слаб и Едерсон успя да спаси. 

В 77-а минута Манчестър Сити можеше да реши всичко, след като Фодън се отскубна от съперниковите защитници и спокойно имаше възможност да стреля, където риши, но ударът му с левия крак бе разгадан от Онана, който се справи със ситуацията.

В 88-а минута Ромелу Лукаку получи топката на чиста позиция то Николо Барела, като белгийският нападател стреля с глава, но Едерсон изби с коляно от голлинията. Феноменално спасяване и малшанс за "нерадзурите".

Във втората минута на добавеното време Барела връхлетя върху отскочила топка и шутира силно, но опитът му профуча високо над напречната греда на Сити. В 95-а минута отново Интер имаше шанс да изравни, след като играч на италианския тим се извиси високо при корнер на първа греда и успя да отправи добър удар, но Едерсон отново направи бляскаво спасяване.

Това бе и последното действие в мача, а Манчестър Сити триумфира в Шампионската лига, като направи своя мечтан требъл.


Източник: Gong.bg
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега