Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марешки иска референдум за еврото, боклука и минимално образование за избирателите

Марешки иска референдум за еврото, боклука и минимално образование за избирателите

"Златно правило в една демократична държава е допитването до народа по важни теми".

"Златно правило в една демократична държава е допитването до народа по важни теми. Никой не ни пита нито за влизането в ЕС, нито за членството в НАТО… Време е хората да се произнасят по въпроси, които пряко засягат живота им". Това коментира лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки при анонса на нова кампания за провеждане на национален референдум.

От политическата формация ще настояват да се организира допитване по четири важни теми. На първо място това е дали в България да бъде въведено еврото. Марешки припомни, че ВОЛЯ е категорично против "неграмотните да гласуват" и това ще бъде вторият въпрос на референдума.

"Не може някой, който не си е направил труда да завърши поне осми клас, не може да говори, да пише и да чете, да определя живота и бъдещето на българи, които са инвестирали и в образованието си, които се трудят и допринасят не само за семействата си, но и за държавата. Знам, че някои ще опонират веднага-това е отнемане на права. И за това имаме отговор, който никой не може да обори - в българската Конституция ясно пише в чл. 53 – обучението до 16 годишна възраст е задължително! Така че, който няма образование, нарушава конституцията- съответно губи правото да гласува", коментира бизнесменът - политик. 

Третата тема на референдума е свързана с провеждането на изборите и по-специално да бъдат ли поставяни видеокамери в секциите при броенето на бюлетините и попълването на протоколите в края на изборния ден. Според партията на Марешки, дори само тези две мерки да се приемат, прозрачността и честността на изборите ще се увеличи драстично.

"Другият ключов въпрос, по който искаме референдум, е за внасянето на боклуци от цял свят – какъв е този бизнес, който застрашава здравето и живота на българските граждани! Не искаме да събираме боклуците на цяла Европа и на третия свят. България не е четвърти свят!", заяви Веселин Марешки.

Следващата сряда от ВОЛЯ ще инициират срещи с неправителствени организации, общественици, извънпарламентарни партии, които споделят тази позиция. Очаква се "в най-скоро време да започне събирането на подписи".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега