Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел призова за по-бързо премахване на краткосрочните визи

Мария Габриел призова за по-бързо премахване на краткосрочните визи

„Освен практическо измерение, договорените двустранни споразумения имат голямо политическо значение. Те отразяват откритостта и готовността на ЕС за създаването на по-тесни връзки с подписалите ги страни, включително по отношение на спазването на правата на човека и основните свободи”, заяви Мария Габриел.

Комисията пограждански свободи, правосъдие и вътрешни работи разгледа докладите наръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент изам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел относно сключването наспоразумения за премахване на визите за краткосрочно пребиваване между ЕС иОбединените арабски емирства, Доминиканската общност, Вануату, Тринидад иТобаго, Самоа, Гренада, Източен Тимор, Сейнт Лусия, Сейнт Винсънт и Гренадини.

Договоренитепрез юли от Европейската комисия двустранни споразумения за премахване навизите между ЕС и всяка от тези страни, за които се изисква съгласието наЕвропейския парламент, ще позволят на граждани на страни извън ЕС и гражданитена ЕС да се движат без виза за срок до 3 месеца.  

В докладите сиМария Габриел набляга на два основни аспекта. От една страна подчертава голямотополитическо значение на споразуменията за премахване на визите с въпроснитетрети страни, а от друга изтъква ключовата роля на Европейския парламент присключването им.

„Освен практическо измерение, договорените двустранниспоразумения имат голямо политическо значение. Те отразяват откритостта иготовността на ЕС за създаването на по-тесни връзки с подписалите ги страни,включително по отношение на спазването на правата на човека и основнитесвободи”, заяви Мария Габриел при обсъждането на докладите.

Според нея либерализиранетона визовия режим ще доведе до множество икономически ползи с оглед развитиетона търговията и туризма и ще разкрие привлекателни възможности за европейскитепредприемачи. 

Очаква седокладите да бъдат гласувани в пленарна зала до края на годината. Като докладчик,Мария Габриел насърчи Европейския парламент към по-бързо одобрение наспоразуменията за премахване на визите за краткосрочно пребиваване с оглед значениетоим за приоритетни за Съюза въпроси като спазване на човешките права и свободи врегиона и зачитането на принципа на визова реципрочност за всички граждани наЕС, без значение от тяхната националност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега