Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Нейкова обедини няколко български университета по темата за национална сигурност

Мария Нейкова обедини няколко български университета по темата за национална сигурност

Академичното съсловие на трите университета се обединиха, че поставените въпроси и проблеми на форума ще имат своето развитие и продължение.

Областният управител проф. Мария Нейкова обедини няколко български университета на тема „Академични партньорства в сферата на националната сигурност“. Инициативата се провежда за първи път и началото беше поставено от УНИБИТ, Бургаски свободен университет и Шуменския университет. В организираната дискусионна кръгла маса се включиха и академични авторитети в сферата на националната сигурност и чрез онлайн връзка, които приветстваха инициативата на проф. Нейкова. Според тях науката има и е готова да даде решения по въпроси, свързани с националната сигурност в условията на Ковид-пандемия и злонамерени атаки върху интернет пространствата на институциите.

„Идеята за обединение между университетите се роди спонтанно, но именно спонтанността генерира добри идеи и решения, защото академичната общност е мозъка на нацията, защото все повече трябва да се вслушваме в науката за решаването на проблемите на съвременното общество“, каза в приветствието си Мария Нейкова и допълни, че е убедена в полезността на дискусията. 

Академичното съсловие на трите университета се обединиха, че поставените въпроси и проблеми на форума ще имат своето развитие и продължение. Теми, станали обект на дискусията, бяха свързани с гражданския и парламентарен контрол  върху системата за сигурност в България, както и образователни аспекти на система за противодействие на модели за ненасилствена смяна на политически режими. Идеята е следващата година научната общност да излезе със съвместен научен труд за националната сигурност, който да стане наръчник в обучението на бакалаври, магистри и докторанти.

Проф. Тереза Тренчева, заместник-ректор на УНИБИТ, обобщи дискусията на финала и оцени работата на форума като успешна в изпълнение на първата година от Политиките за развитие на университетите на МОН. 

Това е първата стъпка на следващите инициативи в подкрепа на партньорствата между висшите училища в България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега