Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марков: Подземната улица на "Тройката" ще пресича целия център

Марков: Подземната улица на "Тройката" ще пресича целия център

Подземната улица, която ще бъде изградена по време на ремонта на площад „Тройката” ще пресича целия център. Това съобщава зам.-кметът по строителство, Костадин Марков пред "Радио Фокус". По думите му ремонтните дейности започват до дни.

Подземната улица, която ще бъде изградена по време на ремонта на площад „Тройката” ще пресича целия център. Това съобщава зам.-кметът по строителство, Костадин Марков пред "Радио Фокус". По думите му ремонтните дейности започват до дни.

 „Официално след няколко дни ще се открие площадката и започва реално първият етап, тези етапи са условни, който е между Съдебната палата и ул. Васил Левски, площадното пространство. След което се прехвърляме на площта между НХК и паметника Альоша и след това започва друга съществена и много сериозна част от този проект – подземната улица, която ще пресича центъра на град Бургас ( бел.ред свързваща улиците "Княз Борис I" и "Ген. Гурко"). След изграждането на подземната улица се спускаме надолу по площада и оформяме площадното пространство от Търговски център „Триа” до паметника Альоша”, обясни зам.-кметът.

Проектът включва реконструкция на настилките, водни ефекти на повърхността и подземната улица. Ремонтът ще продължи близо две години. „Сложна е улицата, минава се под земята, на дълбочина 7 м. достигаме, което си е сериозен обект. Има укрепвания, има затруднения на съгражданите ни. На практика тя пресича целия център. При всички случаи ще изпитваме неудобства, съизмерими с реконструкцията на главната улица, за което предварително се извинявам”, допълни Марков.

По принцип всеки един проект, по който се копае на дълбоко, има теоретичен риск, заяви той. „Надявам се проектантите да са си свършили работата и да са минимализирали този риск, а опасност реална всъщност за паметника, който е в непосредствена близост до улицата и то точно до мястото, където тя ще е на най-дълбокото. В момента преглеждаме укрепванията и мисля, че ще се застраховаме много сериозно. Обектът не е лек и за пръв път се прави”, коментира той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега