Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Масови акции срещу незаконните къмпинги по Южното Черноморие

Масови акции срещу незаконните къмпинги по Южното Черноморие

В разгара на лятото морските общини предприеха масови акции срещу незаконните къмпинги. Частници печелят хиляди левове от нелегални биваци и паркинги край плажа, които изграждат дори в защитени местности, съобщава bTV

В разгара на лятото морските общини предприеха масови акции срещу незаконните къмпинги. Частници печелят хиляди левове от нелегални биваци и паркинги край плажа, които изграждат дори в защитени местности, съобщава bTV.

В същото време, само за почистване на отпадъците от тях, общината в Царево, например, губи по 100 000 лева на сезон.Силистар е едно от най-райските кътчета на юг. Едно определено място от години функционира като къмпинг. Оградено е, така се рекламира и в интернет. Частният земеделски имот обаче, не само че не е регистриран като къмпинг, а дори попада в защитена местност и е част от Природен парк "Странджа".

Десетките хора, които идват с палатки и каравани, са привлечени не само от уникалната природа. Плажът е на не повече от стотина метра, а цените са ниски. Частникът обаче не плаща нито данъци, нито туристическа такса.Общината не е давала разрешение за туристическа дейност в горичката, която е част от защитената местност. При проверката собственикът липсва, а по телефона обясни, че къмпингарите са му приятели.Отсреща друг частник прибира по 5 лева за паркинг. Екоинспекцията в Бургас е узаконила парадокса.

Местността Коросята край Ахтопол е рай за незаконните къмпинги. В хаоса доказването дали земята под бившите ведомствени станции е общинска, държавна или частна, е трудно, но от него се печели.Освен в Царево, най-много незаконни биваци има в Приморско, край бившата резиденция "Перла", в Созопол и на Иракли.

Местната власт трудно се справя с нелегалното поставяне на палатки и каравани. Една от мерките е ограничаване на достъпа на автомобили до горичките. Нарушения има и в законните къмпинги. Най-често регистрират по-малко на брой бунгала и каравани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега