Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Масови проверки за опасен сладолед на пазара

Масови проверки за опасен сладолед на пазара

Инспекции се провеждат в производствени цехове и обекти за продажба

С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А със старта на лятото от Българската агенция по безопасност на храните започнаха засилени проверки за качеството на леденото лакомство, което ни се предлага. Инспекции се провеждат в производствени цехове и обекти за продажба.

„Следи се дали се спазва технологичният процес, параметрите на пастьоризация, закаляване и съхранение на сладоледа, етикетиране, състав и алергени, ако има такива”, обясни д-р Златина Димова, директор на ОДБХ – Варна.И докато на повечето места изискванията са спазени, проверките показват, че има и обекти с груби нарушения: използване на суровини с изтекъл срок на годност, работа на персонал с изтекли здравни книжки и др.Такива нарушения са открити в производствен цех във Варна. Той вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължил да осъществява своята дейност.„Лицето не се яви на заповед за спиране на дейност, въпреки че беше извикан в ОДБХ - Варна. На 14-и е проведен разговор, при който лицето пак отказва. На 19 юли, със съдействието на „Икономическа полиция”, обектът е посетен обекта, но не е осигурен достъп”, обясни д-р Надежда Петрова - гл. инспектор в ОДБХ.

Екип на NOVA потърси управителя на цеха по телефона, но без резултат.„Това е престъпление по Наказателния кодекс и ние сме предприели съответните действия с писмо до другите отговорни институции”, каза д-р Димова.За нарушителите обаче са предвидени сериозни глоби, започващи от 2000 лв. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега