Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Математик: До края на ноември може да се изравним с Китай по смъртни случаи

Математик: До края на ноември може да се изравним с Китай по смъртни случаи

По отношение на заразените в края на ноември математикът очаква да започне да има плато, тъй като най-вероятно мерките ще бъдат затегнати.

"До 25 ноември починалите от коронавирус ще са поне 3500, но в момента страната ни върви по-бързо от тази прогноза. Проекцията докъм 4000 е напълно реалистична и до края на ноември може да се изравним с Китай по смъртни случаи". Това прогнозира в ефира на bTV математикът Лъчезар Томов тази сутрин. Към днешна дата смъртните случаи у нас вече доближават 2000. По отношение на заразените в края на ноември математикът очаква да започне да има плато, тъй като най-вероятно мерките ще бъдат затегнати.

"Преди една-две седмици бяхме във фаза на взрив на разпространението на коронавируса. В момента има известно задържане след мерките. Но това задържане се забавя, защото културата на работещите е ниска и те ходят болни на работа. Има една мрежа, която се формира от училища и офиси и децата са невидимите диспечери на вируса. Затварянето на училищата прекъсна тази мрежа, но има ефекти на закъснение", коментира математикът. По думите му България е взела най-либералните мерки по отношение на училищата.

"Вирусът се разпространява най-добре в затворено помещение с много хора. Училището е идеална среда именно затова", допълни Томов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега