Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МЦ "Оксиком" преминава на следващото ниво

МЦ "Оксиком" преминава на следващото ниво

„Оксиком“ отваря врати през 1999 година в Бургас. Днес, 17 години по-късно, здравното заведение е на прага на най-мащабните промени в историята си.

Медицински Център „Оксиком“ е специализирано здравно заведение с основен фокус в областта на офталмологията. Центърът разполага и със специалисти в областите съдова хирургия и ортопедия. „Оксиком“ отваря врати през 1999 година в Бургас. Днес, 17 години по-късно, здравното заведение е на прага на най-мащабните промени в историята си.

Считано от 1-ви октомври лидерското място заема Иван Топчийски – мениджър, с целта да превърне „Оксиком“ във водещ специализиран център за здравеопазване, притежаващ модерна техника и привличащ водещите специалисти в областите на дейност. Предстоят големи промени, които целят за пореден път да утвърдят „Оксиком“ като водещ здравен бранд в Бургас и региона.

Иван Топчийски е роден и израснал в София, в семейство на лекари. Макар от училищна възраст да се ориентира към финансите и мениджмънта, медицината продължава да бъде негов спътник през цялата му кариера, а и в живота – Топчийски е щастливо женен за един от най-проспериращите млади офталмолози в България д-р Малина Топчийска. Д-р Топчийска също започна работа в МЦ „Оксиком“ през м. юни тази година.

След като завършва Национална финансово-стопанска гимназия в София, Топчийски продължава следването си отвъд океана - в Колежа Колумбия и Калифорнийския баптистки университет. Там той завършва бакалавърска степен по бизнес администрация и счетоводство. През 2008-а година, завършва магистърска степен по Здравен Мениджмънт в Медицинския университет в София.  През 2012-а получава Магистърска степен по Бизнес Администрация от бизнес училището в Манхайм, Германия. Иван Топчийски има АССА сертификация и е член на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители на Великобритания.

Първите четири години от професионалния му стаж у нас преминават  в одит отдела на КПМГ България. Кариерата му продължава в Групата Нет Инфо, където Топчийски е главен финансов директор и член на управителния съвет.

През 2012-а година Топчийски започва работа в централата на Групата Meрк, най-старата химико-фармацевтична компания в света. През 2014-а година се завръща в България, където след поредица от регионални финансови роли се  изкачва по стълбата на успеха до изпълнителен директор и председател на управителния съвет на дружествата от Групата Мерк в България, Хърватска и Словения.

През юли 2016-а година решава да напусне Групата Мерк и да поеме ролята на изпълнителен директор на „Оксиком“, с амбицията да превърне здравното заведение във водещ здравен център. В навечерието на най-големите промени в „Оксиком“, Иван Топчийски споделя своите виждания за бъдещето и какво е да застанеш начело на една вълнуваща промяна:

Въпреки, че сте финансист по образование, кариерата Ви е ориентирана към здравеопазването и здравния мениджмънт. Какво Ви привлича в този бранш, в началото и след него?
Здравеопазването е заложено в моето ДНК. По един или друг начин винаги съм бил близко до този сектор, познавайки гледните точки на различните участници в здравната верига.  Здравеопазването ме привлича с неговата обществена значимост, както и с перспективите за развитие на предлаганите услуги.

Какво Ви кара да напуснете успешното си кариерно развитие в голямата компания, за да поемете регионална клиника?
В последните 10 години „Оксиком“ е бил винаги индиректно в центъра на всичко, което сме правили. С напредване на годините, фокусът се е засилвал, без да се пренебрегва подготовката за успешното управление на подобен проект. Корпоративният опит е безценен, той ми даде обширни знания и ме срещна с невероятни колеги и професионалисти. Имах щастието да премина корпоративната стълбица за сравнително кратко време и за мен прехода към собствен бизнес изглежда напълно естествен.

Повечето хора се местят от т.нар. „провинция“ към столицата, когато предприемат мащабни проекти. Вие обаче правите обратното. Какво Ви мотивира и по-лесно ли е да работиш на „по-малко платно“?
За мен подобни географски разделения са остарели. Винаги съм бил там, където съм виждал възможности за развитие. За последните 18 години съм живял в 3 държави и 6 различни града, търсейки именно тези начини за лично и професионално развитие.  Хората казват „малкото е красиво“,  а и за да си голям е необходимо да си бил малък. Мотивацията е единственото нещо, което прави разликата между добро и изключително, така че аз търся всичко което я провокира.

Семейството в офиса преимущество ли е? По-лесно ли се работи с близки хора?
В дългосрочен план семейния бизнес модел винаги е предимство. Динамиката на отношенията с близки хора, въпреки че е сложна, е по-устойчива и допринася за доверието, което е в основата на всички успешни начинания.

На фона на вече развиващите се у нас гиганти в здравеопазването, какво прави „Оксиком“ ценен и различен проект?
Всяка структура има своите предимства и недостатъци. Ние за момента използваме плюсовете на малката, гъвкава и балансирана услуга, която може да се надгражда и да излъчва усещането за грижа и принадлежност.

Частните клиники ли са решението на проблема с глада за специалисти?
Независимо от собствеността, управлението и отношението са ключът към проблемите в сектора. Специалистите са там където е отговорено на нуждите им, а те са специфични за хуманитарната лекарска професия. Много са елементите, които допринасят за това един специалист да бъде мотивиран да дава най-доброто от себе си. Ние имаме мисия да успеем да създадем предпоставки, така че нашите пациенти да не усетят задаващата се „дупка“ в медицинските грижи и здравеопазването като цяло.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега