Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ: Програмата за безплатно саниране не е разорила никого

МРРБ: Програмата за безплатно саниране не е разорила никого

Програмата за безплатно саниране, която стартира през февруари 2015-а година, не е разорила никого, категорични са от Регионалното министерство в опровержително писмо.

Програмата за безплатно саниране, която стартира през февруари 2015-а година, не е разорила никого, категорични са от Регионалното министерство в опровержително писмо. То бе разпространено от ведомството в отговор на журналистически текст, озаглавен "Стотици семейства дадени на съд, затъват с кредити заради „безплатното саниране“ на ГЕРБ".

"Цитираниятматериал не отговаря на истината и не касае изпълнението на Националнатапрограма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Съгласно нейните условия одобренитеза финансиране сгради получават  100% безвъзмездна финансова помощ.Условиеза финансиране има само към самостоятелните обекти с извършване на стопанскадейност в одобрени за финансиране сгради", категорични са от МРРБ.

Според тяхното обяснение, условието гласи, че при наличие насамостоятелни обекти в сградата, които се използват за извършване на стопанскадейност, както и в случаите на отдаване под наем или извършване на дейност оттърговци и/или лица със свободни професии, както и в случаите, в които юридическилица-търговци са собственици на самостоятелни обекти, собствениците на тезиобекти ще се третират като получатели на минимална помощ (de minimis) съгласноЗакона за държавните помощи.

В случай, че има собственици на самостоятелниобекти в сградата, в които се упражнява стопанска дейност, но които са извънобхвата на схемата за минимална помощ, собствениците  заплащат на общинатасъответната част от разходите за обновяването на припадащите им се общи части иразходите за дейностите в съответния самостоятелен обект.

От регионалното министерство припомнят още, че кредитиране от КТБ по текущата програма няма и няма как да има. То се отнася до проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ (ЕОБД), който приключипрез месец декември 2015 г. и няма връзка с  кандидатствалите и одобренисгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилнижилищни сгради.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега