Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Миденият уикенд приключва с музикална "Наздравица"

Миденият уикенд приключва с музикална "Наздравица"

В неделя вечерта солистите на Държавна опера - Бургас ще изнесат концерт във Флората.

В неделната вечер, на 28-и юни, в 19.30 часа ще бъде последният оперен концерт на солистите на Държавна опера – Бургас за месец юни – "Наздравица". Музикалната проява  ще се случи в откритото пространство на Експозиционен център „Флора" и ще включва блестящи композиции от Йохан Щраус, Волфганг Амадеус Моцарт, Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Александър Бородин, Джузепе Верди, обединени от идеята за наздравицата – като символ на споделено добро настроение и пожелание за спорни и благодатни бъдни дни. Концертът е част от тематичния миден уикенд, организиран от Община Бургас.

В програмата са включени: „Наздравица“ от оперетата „Прилепът“ от Йохан Шраус, в изпълнение на сопраните Мария Цветкова-Маджарова и Шмилена Султанова и Бранимир Недков, баритон. От същото емблематично произведение на австрийския композитор ще прозвучат: Ария на княз Орловски, представена от Шмилена Султанова, и Ария на Розалинда, изпълнена от Мария Цветкова-Маджарова. Две „Наздравици“ – от операта „Дон Жуан“ от Волфганг Амадеус Моцарт и от оперното произведение „Звънецът“ от Гаетано Доницети, ще бъдат изпълнени от Бранимир Недков. Ария от операта „Лукреция Борджия“ от Гаетано Доницети и „Циганска песен“ из операта „Кармен“  от Жорж Бизе ще представи мецосопраното Даниела Дякова.

Ария на тореадора, също от „Кармен“, ще изпълни баритонът Александър Крунев, когото ще чуем и с „Наздравица“ от операта „Отело“ от Джузепе Верди. Басовият глас на Диман Панчев ще прозвучи в  Ария на Ралф от операта „Красавицата от Перт“. Костадин Мечков, бас, ще представи Ария на принц Галицки от операта „Княз Игор“ от Александър Бородин. „Наздравица“ от „Макбет“ и „Болеро на Елена“ от операта „Сицилиански вечерни“ /и двете оперни произведения са от Джузепе Верди/ ще чуем в изпълнение на сопраното Йоана Железчева. Тенорът Яни Николов ще изпълни неаполитанската канцонета „Не ме забравяй“ /Non ti scordar di me/ на композитора Ернесто де Къртис. Бравурен финал на концерта с празнично заглавие и послание ще бъде може би най-популярната „Наздравица“ – от операта „Травиата“ на Джузепе Верди.

В програмата ще вземе участие и хорът на Държавна опера –  Бургас, който ще подсили празничното звучене на концерта. Диригентът на хоровия състав Невена Михайлова наскоро бе наградена от кмета на Община Бургас Димитър Николов за особено заслуги в сферата на културата.  На рояла ще бъде Мира Искърова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега