Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Раздават "Книги за смет" край Пантеона

Раздават "Книги за смет" край Пантеона

Тази година фокусът на кампанията "Книги за смет" попада върху творби, по които са направени филми.

Този уикенд Бургас отново ще бъде домакин на инициативата "Книги за смет". По традиция тя ще се проведе в района на Пантеона в Морската градина. Ще има пункт и на паркинга на един от хипермаркетите на ул. "Янко Комитов". Събитието ще започне в 10:00 часа и ще продължи до 13:00 часа, край Пантеона.

Тази година фокусът на кампанията "Книги за смет" попада върху творби, по които са направени филми. Сред заглавията, от които младите еколози ще могат да избират, са "Доктор Дулитъл", "Дивото зове", "Анн от фермата "Грийн Гейбълс", "Война на световете", "Министерство на времето", "Колекционерът на изгубени неща", "Ловът", "Любими стихчета за България", "Малкият принц" и др.

Припомняме Ви, че кампанията трябваше да се проведе през пролетта, но бе отложена заради епидемията от Covid-19 и обявеното у нас извънредно положение. Все пак годината няма да е нулева за "Книги за смет", макар мащабите на събитието да са по-скромни. През следващия уикенд екоинициативата ще бъде реализирана в три български града - Бургас, Велико Търново и Варна. Организаторите планират и есенно издание в други градове, ако епидемиологичната обстановка го позволява.

При провеждането на кампанията ще бъдат спазени всички епидемиологични разпоредби. Участниците ще бъдат помолени да спазват разстояние от 1.5 м между себе си на опашките за предаване на пластмасата и получаване на книги. Носенето на маски е препоръчително, но не задължително, тъй като инициативата се провежда на открито.


За кампанията:

Необходимо е да предадете минимум 1 кг пластмаса, срещу който ще получите книга. За всеки килограм участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. Всеки желаещ да се включи може да получи най-много два ваучера.

Подходящи за предаване в кампанията са: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат следните отпадъци:
- блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества;
- домакински електроуреди, авточасти и др.;
- отпадъци, които не са пластмасови.


Повече от 13 тона пластмасови отпадъци бяха предадени за рециклиране в рамките на кампанията през 2019-а година. Бургас "се включи" с 2.5 тона, които бяха заменени за книги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега