Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма подготвя наредба за промяна облика на Слънчев бряг

Министерството на туризма подготвя наредба за промяна облика на Слънчев бряг

Предвижда се те да залегнат в законодателните промени и да са в сила за сезон 2017 г.

Разработваме наредба за статута нанационалните курорти, в която ще разпишем конкретни текстове за промяна обликана Слънчев бряг. Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова повреме на среща, инициирана от нея за бъдещето на курортния комплекс. Вдискусията участваха и кметът на община Несебър Николай Димитров, народниятпредставител Димитър Бойчев, хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажовеи др.  

"Слънчев бряг е един от най-големите никурорти, който формира голяма част от облика на летния ни туристически продукт.Всички ние трябва да се обединим и да намерим работещи решения, за да променимначина, по който изглежда", каза министър Ангелкова. Тя обясни, че с променитев Закона за туризма се предвижда създаването на отделна наредба за националнитекурорти, в която  да се разпишатконкретни текстове за всеки от тях.

"Именно затова инициирам тази първаконсултативна среща с всички ангажирани страни, за да набележим мерки, които дададат резултат още през следващия летен сезон", обясни Николина Ангелкова.Участниците в срещата предложиха да сезабрани поставянето на преместваеми обекти на определени места в курорта и дасе обособят отделни парцели за тях. По този начин ще се изчистят централнитеалеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхнотопоставяне.

"Слънчев бряг" АД ще изпълни тези изисквания, но те трябва да сеприлагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да постигнем видимефект. Именно затова е важно заедно да набележим изискванията и да ги приложина практика", подчерта министър Ангелкова.  

Експертите на Министерството на туризмаще предложат конкретни текстове, които да бъдат обсъдени на втора подобна срещас всички ангажирани страни в края на летния сезон. Предвижда се те да залегнатв законодателните промени и да са в сила за сезон 2017 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега