Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелов: Натискът в Бургас остава сериозен, надеждата е във ваксините

Министър Ангелов: Натискът в Бургас остава сериозен, надеждата е във ваксините

"Уверен съм, че нещата в рамките на няколко седмици ще се оправят"

Натискът върху лечебните заведения в Бургас остава сериозен. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на традиционния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб. Ангелов изрази увереност, че в рамките на няколко седмици „нещата ще се оправят“ и за пореден път каза, че ключов фактор в битката с Covid-19  е ваксинирането.

„Намираме се в най-върховата част на пика на вируса. Някои от данните показват, че вървим в най-високата част на платото и се надяваме ситуацията да остане трайна в последните дни“, коментира Ангелов. „Има натиск в лечебните заведения, като най-голям е в София-град, Бургас, Шумен и Варна. Най-големият натиск е върху психиката на хората. Нека всеки гражданин бъде спокоен, системата на здравеопазването е готова, има всичко необходимо за реакция, нямаме притеснения.

Искам да изкажа благодарности към всички лекари, спешните медици, към всички хора, които се ваксинираха. Уверен съм, че нещата в рамките на няколко седмици ще се оправят. Единствената надежда е свързана с увеличения брой ваксинирани българи, като числата за последната седмица са средно 15 000 поставени ваксини на ден. Очакваме това да се увеличи с допълнителните ваксини. Ние сме единствената държава в Европа, в която хората имат достъп до ваксина и отказват да се ваксинират, защото не е избраната от тях ваксина. Има държави, в които изобщо няма ваксини“, каза още Ангелов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега