Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Кантарджиев: Играйте по-малко Ламбада на плажа, за да сте здрави

Проф. Кантарджиев: Играйте по-малко Ламбада на плажа, за да сте здрави

"Възпитаният човек трябва да си мие по 12 пъти на ден ръцете без да сме в ковид обстановка"

Идва лятото, а с него и различни вируси. Опасностите, които ни дебнат през този сезон, бяха тема на гостуването на проф. Тодор Кантарджиев в „Денят започва с Георги Любенов“. Той изтъкна, че преносител на някои заболявания са комарите и в столицата са взети мерки срещу този вид насекоми. Проф. Кантарджиев препоръча да си купим репеленти и машинки срещу комарите в стаите, майките на бебета да мажат с репелент количките и леглото на детето, а не кожата му.

Предупреди, че по обяд хапят тигровите комари, които са пренесени у нас с цветя, а след 18 часа хапят този вид, който обичайно населява нашите георграфски ширини.След два дни идва астрономическото лято и трябва да помислим за някои летни инфекции, каза още Тодор Кантарджиев.„Инфекциите са свързани с храненето, пиенето на вода и мръсните ръце. Възпитаният човек трябва да си мие по 12 пъти на ден ръцете без да сме в ковид обстановка, да се създават навици и на децата за това, а когато сме на курорт - тоалетните ни кърпички да са на хлорна основа“, препоръча проф. Кантарджиев.

Той коментира и разпространението на ковид като изтъкна, че в Гърция преди ден са регистрирани 7000 новозаболели, от които 8 души са починали. В България в същия ден имаме 240 заболели, но 9 починали.„Това значи, че в Гърция доста повече са ваксинираните и смъртността е по-ниска, същото е в цяла Европа“, отбеляза той.

Проф. Кантарджиев поясни, че Омикрон започна да мутира и B2 се е изчерпил. Най-новият вариант на щама ще е BE.

Той коментира и маймунската шарка като препоръча „да танцуваме по-малко Ламбада на плажа, за да сме здрави“. Професорът уточни, че това не е заболяване при хомосексуални, но предимно страдат мъже, заради способността на простата да задържа повече време чужди микроорганизми. При контакт кожа в кожа опасността от заразяване е на лице. „До момента има десетки случаи на заразени в Европа и нито един починал, което е добре“, добави проф. Кантарджиев. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега