Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Богданов: Държавата е взела всички мерки за сигурността в отбранителната индустрия

Министър Богданов: Държавата е взела всички мерки за сигурността в отбранителната индустрия

По думите му допълнителни мерки са предприети още вчера. В рамките на деня е осигурена охрана и извън периметъра на склада, с подкрепа и от МВР.

„Държавата е взела всички необходими мерки, за да се повиши сигурността на производството и на хората в отбранителната промишленост”. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред портите на ВМЗ „Сопот”. Повод за думите му е взривът в оръжеен склад в Карнобат, собственост на Емилиян Гебрев. След експлозията, станала на 25 юни, започнаха проверки във военните заводи.

Според икономическия министър ще има допълнителна охрана, включително и с жива сила на подобни складове и цехове. Продължават да бъдат водени разговори, тъй като Военнопромишленият комплекс е ключов за българската икономика. Ще има посещения в обекти в Казанлък и в Трявна, стана ясно от изявлението пред медиите.

„Хората и производството работят на максимални нива на сигурност. Държавата ще предприеме всички необходими мерки, за да обезпечи сигурността на заводите, както и до момента е било. Няма в момента потенциален риск за производството, то работи на максимален капацитет”, обясни Богданов. 

По думите му допълнителни мерки са предприети още вчера. В рамките на деня е осигурена охрана и извън периметъра на склада, с подкрепа и от МВР. „Имаме възложени допълнителни мерки за сигурност във всеки един от комплексите, които работят”, обясни Богданов.

Всички складове, в които има отбранителна продукция са проверени и са взети всички нива на сигурност, повтори той.

„Това е ключова индустрия за България и е много важно държавата да подкрепи с целия си потенциал и капацитет предприятията, независимо дали те са държавни или частни. Отбранителната индустрия в България работи на максимален потенциал - нека да кажем така, бихме могли да увеличим допълнително капацитетите, но това е въпрос вече на конкретни сметки и тук става въпрос и за доставка на материали и допълнителни нива на сигурност”, каза Богданов.

Според главен комисар Атанас Иликов, директор ГД Национална полиция, днес ще започне оглед на местопроизшествието. „Ние ще имаме възможност да изведем и факти и обстоятелства, които са свързани с извършителя на престъплението, ако говорим за външна намеса”, каза Иликов.

„На този етап не можем да изключваме никакви версии, защото все още не сме започнали огледа на местопроизшествието”, обясни директорът на полицията. Той увери, че след направения огледа на местопроизшествието и след съпоставяне на фактите и обстоятелствата с миналогодишния инцидент, тогава може да се правят паралелни изводи.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега