Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Шишков съобщи кога ще пуснат Северния обход на Бургас /Видео/

Министър Шишков съобщи кога ще пуснат Северния обход на Бургас /Видео/

По думите му проектът се строи от две години на приливи и отливи, има няколко преработки, винаги се прехвърля вината от администрацията и строителите.

Скоро ще бъде пуснат Северният обход на Бургас и това ще сложи край на тапите край Сарафово през летния сезон. Това обяви от Бургас регионалният министър Иван Шишков. Заедно с него са и председателят на УС на АПИ Иво Иванов, членът на УС на АПИ инж. Десислава Паунова и зам.-министърът Захари Христов,  кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител проф. Мария Нейкова. Проблеми не са констатирани, цялостният път и всичките съоръжения са почти готови, последният етап, който остава за доизграждане е осветлението, стана ясно по време на инспекцията.


"Цялостният път и съоръженията на Северния обход са почти готови. Оттук нататък метеорологичните условия ще са фактор, дали ще може да бъде завършено в рамките на месец или не. Ако не, естествено на пролет те ще имат готовност. Временното движение трябва да се пусне по т.нар. "тромпет" от Сарафово към Бургас, след полагане на блиндерния слой. Нещата в момента са напреднали, но ще ви кажа нещо, което не знам дали знаете, но проектът, който аз съм гледал е от 2013 година.", допълни Шишков.

По думите му проектът се строи от две години на приливи и отливи, има няколко преработки, винаги се прехвърля вината от администрацията и строителите. "Надяваме се, че сме на финала и съвсем скоро движението ще бъде пуснато", допълни Шишков и коментира, че цялостно обектът трябва да се пусне до лятото на 2023-та година.


“По време на инспекцията арх. Шишков съобщи, че обходният път на град Поморие няма акт 16, затова спешно започва събирането на документи за него. По отношение нуждата от изграждане на обходен път на Айтос, Министърът напомни, че не фигурира в Общия устройствен план на града. По този въпрос вече са водени разговори с кмета, стана ясно от думите на регионалния министър, още при мандата на предишния служебен кабинет. „Тогава казах на кмета, че съм на разположение, сега го потвърждавам, за да се направи изменение в общия устройствен план, но като процедура и начало на целия инвестиционен процес, това зависи от него“, заяви Шишков. 

Той съобщи, че над 50 общини в страната все още нямат общи устройствени планове, в това число и община Царево. Договорът за изработване на общ устройствен план за нейната територия е прекратен и процедура ще бъде стартирана отново.„Във всички други части на страната се надявам общите устройствени планове да могат да бъдат завършени в рамките на следващата година. В ход е промяна в Закона за устройство на територията за удължаване на срока за това с още 2 години“, коментира министърът. И подчерта още веднъж, че е изключително важно всяка община да има общ устройствен план, „защото това е законът, по който тя се развива.

Публикувахте от PoligrafF.net в Понеделник, 28 ноември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега