Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Тодор Тагарев се срещна с посланика на Гърция Н. Пр. Алексиос Либеропулос

Министър Тодор Тагарев се срещна с посланика на Гърция Н. Пр. Алексиос Либеропулос

Двете страни обсъдиха възможностите за надграждане на взаимното сътрудничество, с акцент върху споделената отговорност да допринасят за засилване на сигурността в Черноморския регион.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик на Република Гърция у нас Н. Пр. Алексиос Либеропулос оцениха високо отношенията между двете държави в областта на отбраната, както и във всички други сфери на обществено-политическия живот.

Двете страни обсъдиха възможностите за надграждане на взаимното сътрудничество, с акцент върху споделената отговорност да допринасят за засилване на сигурността в Черноморския регион. 

Обсъдени бяха проектите от взаимен интерес за подобряване на свързаността по направление Север - Юг и развитието на стратегическата инфраструктура, както и съществуващите възможности за финансиране на тези проекти. 

Надграждането на многонационалната бойна група на НАТО на българска територия до бригада и взаимодействието между отбранителните индустрии на двете страни също бяха акцент в разговора. 

Посланик Либеропулос подчерта ясното послание, което даде на света историческото посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски в София. А министър Тагарев припомни единната позиция на българското правителството за оказване на подкрепа на Украйна. 

При обсъждането на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс и предвид процесите на адаптиране към променящата се среда на сигурност в Черноморския регион и споделеното разбиране за необходимостта от засилено сътрудничество, министър Тагарев посочи, че България и Румъния подписаха Писмо за намерение за създаване на Регионално компонентно командване на Специалните сили.

В срещата участваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и аташето по отбрана полковник Димитриос Сакеларис. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега