Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на отбраната: Ускорената модернизацията на Българската армия е без алтернатива

Министърът на отбраната: Ускорената модернизацията на Българската армия е без алтернатива

Строежът на втория кораб ще стартира в началото на 2023 година.

„За мен като министър на отбраната ускорената модернизация, превъоръжаването на Българската армия са без алтернатива. Придобиването на нова, модерна техника, въоръжение, оборудване и екипировка, са един от начините за изграждане на боеспособна армия.“ Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков  на тържествената церемония по  залагане на кила на първия от двата нови многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили. 

Той посочи, че за постигането на тази ускорена модернизация е необходима последователна и целенасочена  политика при ясно спазване на правилата, но и при ясна визия за модерни български въоръжени сили. „Осъзнавам, че с построяването на двата кораба не приключва модернизацията на Военноморските сили. В Министерството на отбраната военният ни флот има единствено и само подкрепа“, заяви министър Заков.

Тържествената церемония  се проведе в корабостроителния завод „МТГ - Делфин“, с. Езерово, и на нея присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, управляващият директор на NVL B.V. & Co. KG Дирк Малговски и изпълнителният директор на МТГ „Делфин“ Светлин Стоянов. 

От днес на практика започва изграждането на първия многофункционален модулен патрулен кораб. Строежът на втория кораб ще стартира в началото на 2023 година. По-късно днес министър Заков и адмирал Ефтимов посетиха Военноморския координационен елемент в гр. Варна и Щаба на ВМС.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега