Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежите на БСП: Защо Общината още не е коментирала цената на "Парк Арена"?

Младежите на БСП: Защо Общината още не е коментирала цената на "Парк Арена"?

Вижте какво гласи официалната позиция на МО на БСП - Бургас.

Седмица след като народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, общинският съветник от БСП Кирил Петков и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП-Бургас отправиха въпроси относно оскъпяването на проекта за "Парк Арена" - Бургас, младежите от регионалната структура на партията отново търсят отговори от администрацията.

В официалната си позиция те посочват, че е от Общината все още не са реагирали на отправените въпроси. Ето какво пишат те*:

"Неразбираемо и неприемливо за нас е, че вече една седмица общинската администрация отказва да отговори на поставените въпроси:
1.  Стойността на част „Конструкция“ по модул А „Закрит плувен басейн” (4 040 454,59 лв без ДДС) е увеличена с 1 248 954.18 лева без ДДС, т.е. с 31%. Какви действия е предприела Община Бургас, за да предотврати оскъпяване на предварително договорената стойност? Потърсила ли е обезщетение от проектанта, изготвил идейния проект, и ако не е (т.е. проектът е изряден), на какво основание е изплатена допълнителната сума на строителя?
2. В подписания договор за изпълнение на обществената поръчка е заложено изграждане на трибуни на стойност 708 398.95 лева без ДДС. Видно от завършения и въведен в експлоатация строеж, трибуни не са изградени. Вместо трибуни са изградени два допълнителни паркинга (обща площ под 2000 кв.м) и детска площадка, които пряко сили могат да се остойностят на 200 000 лв. без ДДС. Няма представени заменителни таблици и изменение на договора в Профила на купувача на Община Бургас, което е нарушение на ЗОП и на Правилника за приложение на ЗОП. Къде е разликата от 500 000 лв.?
Ние подкрепяме всяка инвестиция в Бургас, която би довела до увеличаване на работните места и повишаване на стандарта на живот. Когато инвестицията се прави с обществени средства, от общинския бюджет, с парите на бургазлии, се очаква пълна прозрачност на направените разходи. В случая със спортния комплекс „Парк Арена” в ж.к. „Славейков” това не е така.
Продължаваме да очакваме отговорите на поставените по-горе въпроси. Оглушителното мълчание на Община Бургас може да бъде сметнато от бургазлии за съгласие с направените констатации за нередности при изграждането на комплекса
".

* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега