Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МнВР: Според споразумението САЩ не трябва да плаща наем за военните бази

МнВР: Според споразумението САЩ не трябва да плаща наем за военните бази

От Министерството на външните работи напомнят, че Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО), подписано в София на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им.

От Министерството на външните работи напомнят, че Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО), подписано в София на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им. Това уточнение е във връзка с изявлението на Волен Сидеров по време на петъчния парламентарен контрол относно съвместното използване на българо-американските военни съоръжения.

"Всички обекти и недвижими постройки, включително новопостроените от САЩ, са собственост на България. Съюзническите американски въоръжени сили заплащат и всички предоставени им и използвани от тях услуги, включително ползването на магистрали, ползването на радиочестоти, включени в гражданския радиочестотен спектър, и използването на летища и пристанища, които са отдадени на концесия. Споразумението има сериозни позитиви за България във военно, политическо и икономическо отношение", се казва в съобщение до медиите от МнВР.

"В икономически план то води до нарастване на доверието към страната ни като стабилен и перспективен партньор и до подобряване на общия инвестиционен климат. Споразумението е в полза на модернизацията на българските въоръжени сили чрез осигуряване достъп до най-модерните технологии, обучение и логистично осигуряване, както и съвместно изграждане и ползване на модерни военни обекти.  Съвместното ползване на обектите означава и конкретни инвестиции за изграждането и подобряването на обектите и за околната инфраструктура, които са собственост на българската държава", добавят от министерството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега