Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОН ще финансира провеждането на часове в музеи

МОН ще финансира провеждането на часове в музеи

Министърът апелира учителите да не се капсулират.

"Учениците трябва да имат повече занимания в музеи, за да се запознаят с културно-историческото наследство". Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на честването на 45-ата година от създаването на Националния музей на образованието в Габрово.

Министърът отбеляза, че за първи път тази година МОН предвижда финансиране на часове и извънкласни занимания по модул „Музеите като образователна среда“ на национална програма. Планира се увеличаване на дейностите по интереси, особено в областта на математиката, природните науки и технологиите. Според министъра в училище трябва да има и повече занимания по различни видове спорт, да се привличат треньори от различни клубове.

В музея министър Вълчев присъства на открит урок на тема „Европейският опит и българското Възраждане“, който се проведе в залата с възстановка на взаимното училище. Десетокласници от Априловската гимназия направиха аналогии между възприемането на европейски ценности от българите по време на Възраждането, образованието в чужбина някога и в днешно време. Тема на урока бяха идеите за свободата и отговорността, за ползата от образованието и мисията на някогашните и днешните учители.

Акцент в изказването на министъра пред местните преподаватели и директори бяха и мерките, насочени към подкрепа на училищата с деца от уязвими групи. Министърът апелира учителите да не се капсулират, а да опитват да привличат родителите чрез екипна работа с институциите за приобщаване на децата в образователната система.

Теми на разговорите бяха също и възможностите за облекчаване на административната работа на учителите, за да разполагат с допълнително време за директна работа с децата, както и обновяването на материалната база в училищата. Министърът призова директорите да търсят повече партньорства с институции и организации, с родители, за да се задържи интересът на децата към ученето и те да останат по-дълго в образователната система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега