Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Морето изхвърли труп на делфин на бургаския плаж

Морето изхвърли труп на делфин на бургаския плаж

Откриха мъртъв делфин на бургаския плаж. Животното било изхвърлено на брега, разказва читателка на "PoligrafF.net" – очевидка на случая. Тя открила трупа на неохраняемата ивица след р-т „Фиеста“, посока солниците. Дамата подала сигнал на 112, откъдето информацията била предадена в Регионалната инспекция по околната среда и водите Бургас.

Откриха мъртъвделфин на бургаския плаж. Животното било изхвърлено на брега, разказвачитателка на PoligrafF.net – очевидка на случая. Тя открила трупа на неохраняемата ивица следр-т „Фиеста“, посока солниците. Дамата подала сигнал на 112, откъдетоинформацията била предадена в Регионалната инспекция по околната среда и водитеБургас.

„Направихмепроверка по случая. Нашите специалисти установиха, че няма следи от насилственасмърт. По всяка вероятност делфинът е умрял от старост. Лющещата се кожа исъстоянието на трупа говорят за това, че останките са плавали по водата дълговреме и посредством теченията да достигнали до брега“, обясниха за PoligrafF.net от РИОСВ Бургас.

Поради честитеслучаи на открити делфини, станали жертва на посегателства от страна на рибари,черноморските видове са със статут на застрашени видове. Най-голяма опасност за делфините са калканскитехрилни мрежи. Те стоят вертикално на дъното и делфините често се оплитат в тяхи се давят. Другата причиназа високата смъртност е умишлената агресия на рибарите. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега