Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов: Болните дървета могат да се премахват с предварително изпълнение на заповедта

Мосинов: Болните дървета могат да се премахват с предварително изпълнение на заповедта

Общинският съветник и кандидат за кмет на Бургас Евгений Мосинов възрази срещу твърденията на общината, че голяма част от болните дървета в града не са премахнати заради жалби от еколози. Според общинския лидер на червените, процедурата може да се изпълни и с т. нар. "предварително изпълнение" на заповедта, което би предотвратило подобни инциденти.

Общинският съветник и кандидат за кмет на Бургас Евгений Мосинов възрази срещу твърденията на общината, че голяма част от болните дървета в града не са премахнати заради жалби от еколози. Според общинския лидер на червените, процедурата може да се изпълни и с т. нар. "предварително изпълнение" на заповедта, което би предотвратило подобни инциденти.

Мосинов вече е входирал питане до кмета Димитър Николов, в което отправя редицавъпроси, касаещи дейността на общинска администрация във връзка с обследване ипремахване на стари и болни дървесни видове в града и ефективността отдействията на общинските чиновници. Отговор общинския съветник очаква на предстоящата сесия на съвета в началото на септември.

Ето и въпросите към градоначалника:

-как е организирана дейността по текущ преглед и контрол на състояниетона дърветата в града, възлагани ли са дейности на частно дружество и за каквацена;

-извършван ли е контрол и преглед на състоянието на дървеснатарастителност на улица „Климент Охридски“, в района до Операта, възлаган ли еконтрол в този район и какви са резултатите. На какъв принцип и по каквикритерии се определят районите и улиците, които се обследват;

-каква специализирана техника и методология на обследваане и оглед надървесната растителност се използва в община Бургас и достатъчно ефективна ли е?

В питането си Мосинов е посочил, че иска устен отговор от кмета Николов,а не по досегашната практика да се представя писмен отговор, който се чете отупълномощено лице. Вчера общинският лидер на БСПизрази остро недоволство по повод реакцията на община Бургас в социалната мрежа Facebook. Той посочи, че процесуалните пречки, поставяни от еколозите, могат да бъдат избегнати.

Мосинов като адвокат защитаваше интересите на семейство Янчеви, по поводсмъртта техния син Пейо Янчев, настъпила вследствие на премазване от падналоболно дърво - кестен върху Пейо Янчев.

По делото експертизи установиха, чеобщинските служители, които отговарят за поддръжката на дървесната растителност,не са упражнили правомощията си и, въпраки формално проведения оглед, са оставилии не са премахнали видимо болно дърво. Въпреки констатациите на съда иосъдиителните решения, наказани лица от администрациятанямаше.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега