Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ обявява зимната готовност между 1 и 15 ноември

МРРБ обявява зимната готовност между 1 и 15 ноември

"Ще обявим зимната готовност на 1 или на 15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия. За тази цел ще спрем работата по обектите, като машините трябва да бъдат преоборудвани за зимна поддръжка", съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Ще обявим зимната готовност на 1 или на 15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия.  За тази цел ще спрем работата по обектите, като машините трябва да бъдат преоборудвани за зимна поддръжка", съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя допълни, че през този период освен мобилизация, се прави и подготовка, като се извършва допълнително изкърпване на проблемни участъци и се подобрява се маркировката в най-критични участъци, включително високопланинските проходи.

Към момента в готовност са 1 100 машини, като при нужда се осигурява поддръжка в планинските региони. От 15 ноември трябва да разполагаме с 3500 машини. В момента се провеждат национални заседания по области, на които се докладват мерките и се прави план за реализация на превантивните подготвителни дейности за зимата. Във всяка област са идентифицирани най-критичните места, като тунели по магистралите и подходи към планинските проходи.

Тунелите, магистралите и виадуктите се обхождат с цел оглед всеки ден. Ежегодно за тунелите се осигурява минималното поддържане – преасфалтиране и запълване на дупки, освежаване на маркировки, осветление, информира министърът и подчерта, че такова има на всички тунели. Министър Павлова заяви, че на места може да има единични изгорели крушки, но няма неосветени съоръжения.

По отношение на тунелите на Витиня, Павлова обясни, че се намират в много влажен участък, като по скалата се стичат подпочвени води и настилката, особено през есента, е хлъзгава, което усложнява движението. Неспазването на дистанция често води до инциденти, каза още тя.

В бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" има осигурени средства за превантивен ремонт на тунелите, но те не са достатъчни за цялостен ремонт, в който да се включи подмяна на електроинсталацията и на изолацията.

Такива инвестиции не са правени от 25 години, коментира Павлова и допълни, че тези дейности могат да бъдат възложени при поетапно осигуряване на средства от бюджета. Само за петте тунела в значими пътни участъци са необходими 60 млн. лв.

"Надяваме се, при добро изпълнение на бюджета, да бъдат осигурени средства за тунелите, така че и те да бъдат ремонтирани постепенно, така, както беше направено с магистралите", каза регионалният министър. По тях, заедно с виадуктите обаче, има още участъци, които се нуждаят от ремонт и за които ще бъдат изразходвани стотици милиони, за да ги приведем към минимално изискуемите норми за безопасност, каза още Павлова

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега