Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР с мерки за безпроблемното протичане на празника на студентите

МВР с мерки за безпроблемното протичане на празника на студентите

Направени са срещи с ръководствата на висшите учебни заведения, местните власти, хотелиерите и ресторантьорите, които ще посрещат празнуващи, и с частните охранителни фирми.

От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви, съобщи зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров. 

Направени са срещи с ръководствата на висшите учебни заведения, местните власти, хотелиерите и ресторантьорите, които ще посрещат празнуващи, и с частните охранителни фирми.

Над 200 екипа на Пътна полиция ще следят във всеки един от дните от днес до неделя за недопускане на нарушения и тежки инциденти, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Контролната дейност ще обхваща всички водачи и ще е фокусирана върху недопускането на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, за които ще се следи с над 270 автоматизирани технически средства. Тя призова празнуващите към отговорно поведение на пътя и препоръча предварително да се запознаят подробно с препоръките на Пътна полиция.

Във връзка с отбелязването на Студентския празник – 8 декември пътна полиция напомня:

Предварително планирайте как ще се придвижите до мястото на празненството.

Осведомете се каква е прогнозата за времето.

Информирайте се за затворени участъци и пътища в ремонт по Вашия маршрут.

Ако може, използвайте алтернативен транспорт – влак, автобус, такси.

Ако ще сте с лично превозно средство, за да се забавлявате истински, за предпочитане е не Вие, а друг да бъде шофьорът.

Ако ще пътувате с личния си автомобил/мотоциклет, проверете техническото му състояние и готовността му за използване при зимни условия.

Ако парното и/или чистачките не работят и до отпътуването не може да се отстранят повредите, намерете друг превоз.

Ако още не сте сменили гумите с подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм, направете го сега.Осигурете си буксирно въже, проверете състоянието на резервната гума.

Вземете всички мерки за реагиране при ниски температури, поледици, снеговалеж и попадане в задръствания.

Ако сте със Своя автомобил/мотоциклет, преди и по време на шофиране не пийте алкохол и не приемайте наркотични вещества.

Ако шофирате Вие, поставете условията си към пътниците, за да не пречат на Вашето управление.

Винаги шофирайте с поставен обезопасителен колан и изисквайте това от спътниците си.Ако сте с мотоциклет, поставете си защитна каска.

На територията, обслужвана от СДВР са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ на СДВР. Във всичките дни до края на седмицата са осигурени екипи, които да гарантират обществения ред и спокойствието на празнуващите.

По линия на пожарната безопасност са извършени проверки в 515 обекта - 342 места за развлечение, 168 за настаняване и 5 в обекта с религиозно предназначение. При тях са констатирани 104 несъответствия на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са връчени 40 писмени разпореждания и 3 протокола за резултатите от извършени комплексни проверки и са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения. 

Предвидено е дежурство на служители от РДПБЗН-София в обекти за настаняване. Органите за ПБЗН продължават извършването на проверки в обектите за изпълнението на предписаните мероприятия. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега