Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР със среднощна акция за разчистване на палатковите лагери

МВР със среднощна акция за разчистване на палатковите лагери

Задържани са общо 12 души, на които ще бъдат съставени актове.

Рано тази сутрин, около 4:00 часа, МВР реализира специализирана акция "за възстановяване на обществения ред". Възстановено бе движението по всички кръстовища, които бяха блокирани от палаткови лагери.

"МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната". Това съобщиха тази сутрин от пресцентъра на ведомството.

Решението за реализирането на акцията било в следствие на множество жалби от страна на граждани срещу затрудненото преминаване на лица и автомобили през блокираните райони. Една от жалбите била придружена от петиция с 400 подписа, обясни на брифинг началникът на "Охранителна полиция" към СДВР комисар Тони Тодоров

В медийното пространство участници в протеста обвиниха полицията в грубо отношение. От СДВР обаче категорично заявиха, че физическа сила е използвана само срещу едно лице, при това в рамките на правомощията, с които разполагат униформените. Задържани са общо 12 души, на които ще бъдат съставени актове.

Комисар Тодоров се закани полицията да не позволява повторното разполагане на палатки и блокирането на ключови пътни артерии.


 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега