Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мъжете, обрали таксиметров шофьор, остават в ареста

Мъжете, обрали таксиметров шофьор, остават в ареста

Апелативен съд Бургас потвърди наложената на Никола Николов и Георги Киряков мярка за неотклонение задържане под стража. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив за Киряков.

Апелативен съд Бургас потвърдиналожената на Никола Николов и Георги Киряков мярка за неотклонение задържанепод стража. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за грабеж,извършен в условията на опасен рецидив за Киряков. На 15.02.2015 г. около 5 ч.в съучастие като съизвършители те отнели 90 лв. от таксиметров шофьор, катоупотребили за това сила – ударили го с юмруци по главата и горната част нагърба.       

Двамата обжалватопределението на Окръжен съд Бургас, с което на 23.02.2015 г. взе спрямо тяхнай-тежката мярка за неотклонение. Апелативенсъд Бургас след като се запозна с представените по делото материали, собжалвания съдебен акт и като изслуша становищата на страните, намери заправилно и обосновано определението на първата инстанция.

Въззивният съдустанови, че Николов и Киряков са привлечени да отговарят за тежко умишленопрестъпление. Апелативен съд Бургас споделя извода на Окръжен съд Бургас, че представенитедоказателства за достатъчни, за да се направи обосновано предположение за авторствона вмененото им деяние.

Въззивният съд обърна внимание, че за него е предвиденонаказание лишаване от свобода и това обосновава опасността обвиняемите да сеукрият или да извършат друго престъпление. Високата степен на общественаопасност на деянието, за което са привлечени да отговарят, фактът, че дваматаса осъждани многократно и проявяват упорита престъпна воля, също мотивира съдада приеме, че е налице опасност те да извършат друго престъпление.

Въззивниятсъдебен състав посочи, че наличието на постоянна адресна регистрация и полаганиятот Николов и Киряков труд не изключват опасността те да извършат престъпление ида се укрият.

Апелативен съд Бургас намери за необосновано тяхното оплакване задопуснати процесуални нарушения при постановяване на първоинстанционния съдебенакт. Стези аргументи Апелативен съд Бургас не уважи жалбата на задържаните. Определениетона Апелативен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега