Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 1 май пускат корабчето до остров "Света Анастасия"

На 1 май пускат корабчето до остров "Света Анастасия"

От първи май започват пътуванията с кораб до о-в Света Анастасия, съобщи зам.-кметът по образование и култура, Йорданка Ананиева. На първо време те се извършват с туристическо корабче под наем.

От първи май започват пътуванията с кораб до о-в Света Анастасия, съобщи зам.-кметът по образование и култура, Йорданка Ананиева. На първо време те се извършват с туристическо корабче под наем.

„Тъй като процедурата за избор на фирма, която ще изработи нашия кораб, приключи наскоро и фирмата работи усилено, но технологично няма как да се справи до началото на туристическия сезон, за това ние решихме, че не няма как да лишим бургазлии да посетят острова, който вече е готов, стартирахме такава обществена поръчка. Тя е с предмет „наемане на кораб”, който да осъществява тези пътнически превози от Мостика до о. Света Анастасия”, обясни Ананиева пред радио "Фокус".

Той трябва да е регистриран в „Морска администрация” за сезонен превоз на пътници и да отговаря на всички необходими условия, които изискват при регистрацията от Изпълнителната агенция. Трябва да е най-малко за 40 пасажера.

„Този кораб трябва да има тента, за да предпазва от слънцето нашите посетители и да може да осъществява тези преходи в доста продължителен период от време, както и в деня, така и по месеци, защото първият курс сме го дали да тръгва в 08.30 ч. сутринта, а последният да тръгва от 22.00 часа вечерта от острова. Може да се наложи, ако има още посетители, да направи и още един курс за тези, които желаят да се приберат да нощуват в Бургас”, разясни зам.-кметът.

На ден са предвидени 5 курса, с опция за един допълнителен. Обществената поръчка е на стойност до 66 хиляди лева без ДДС за осъществяване на тези превози. „Ще калкулираме превоза на ден т.е. ние наемаме един кораб с неговия екипаж и той осъществява тези плавания. Фирмите, които ще кандидатстват по тази обществена поръчка, трябва да си подсигурят и достатъчно хора в екипажа, тъй като времетраенето е прекалено дълго и корабът ще пътува всеки ден, без почивен ден, така че трябва да има и смяна на хората”, категорична бе Ананиева. Билетът за възрастен, отиване и връщане, е 9 лева. Цените на услугите на острова трябва да бъдат гласуване от Общинския съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега