Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Национална мрежа за децата писа Среден /3/ на държавата

Национална мрежа за децата писа Среден /3/ на държавата

33% от децата са в риск от бедност, а 23.3 на сто не са имали достъп до пресни плодове и зеленчуци.

Национална мрежа за децата представя за девети пореден път годишния доклад „Бележник 2020: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“ Оценката е Среден /3/, тоест авторите на изследването конкретно обещание за справяне със ситуацията от страна на държавата, но няма никакъв видим резултат до момента.

Според комбинираната оценка "социално изключване” и "риск от бедност” у нас над 33% от децата между 0 и 17 години попадат в тази категория. Все пак от организацията отчитат подобрение в сравнение с предходната година, когато показателят е бил с 7.9% по-висок, предава БНТ.

Изследването показва, че тази година 23.3% от децата не са имали достъп до пресни плодове и зеленчуци, 13.5 на сто не са имали подходящо място за учене, а над 36 на сто не са имали достъп до редовни занимания със спорт или извънкласови дейности. Също толкова от децата нямат и подходящата екипировка за спорт на открито. Според данните на МВР извършените престъпления срещу деца през 2019 г. Са 2268. Две от децата са били умишлено убити, а 279 са с телесна повреда. Получените сигнали за извършено насилие над деца през 2019 г. Са 463.

В рамките на Бележника, Мрежа за децата изследва и анализира осем сфери на грижата за деца: благосъстояние, закрила на детето, ранно детско развитие, здравеопазване, образование, семейна среда и алтернативна грижа, правосъдие за деца и детско участие. Оценките са базирани на материали, подготвени от независими експерти, водещи в сферата на детските политики, както и на мнението на деца, родители, учители, психолози, социални работници и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега