Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: 1.6 млн. българи ще ходят на море, половината ще почиват у нас

Проучване: 1.6 млн. българи ще ходят на море, половината ще почиват у нас

Оказва се, че въпреки предупрежденията на експертите, че пандемията от коронавирус не е приключила, 55 на сто от анкетираните признават, че не се притесняват да отидат на плаж.

1.6 млн. българи планират да почиват на море това лято. Малко над половината (53%) от тях възнамеряват да го направят някъде по Българското Черноморие. Това показва проучване на "Тренд", осъществено в периода 1-7 юни сред 1008 доброволци.

Оказва се, че въпреки предупрежденията на експертите, че пандемията от коронавирус не е приключила, 55 на сто от анкетираните признават, че не се притесняват да отидат на плаж. Всеки десети все още не е решил дали ще почива това лято. Младите и хората, живеещи в столицата, в най-голяма степен са сред планиращите почивка това лято.  Тези, които не смятат да почиват на море, изтъкват като основна причина липса на финансови възможности. Сходни бяха мотивите и през миналите години, изтъкват авторите на изследването. Едва 12% от непланиращите почивка, са хора, които споделят, че се притесняват да почиват това лято заради пандемията от коронавирус.

Близо половината (47%) от анкетираните споделят притеснения да почиват в чужбина заради пандемията от Covid-19, докато 40% не споделят такива притеснения. Малко повече от половината българи (53%) нямат притеснения обаче да посещават места, където има много хора. Близо две трети (62%) пък са тези, които не се притесняват да отидат на ресторант или кафе, спрямо 31%, споделящи притеснения.

Отчита се ръст на желаещите да почиват на планина (21%) спрямо предходната година – 16%, което се предполага и от засилената тревожност на обществото покрай пандемичната ситуация, насочваща ги към избор за почивка на чист въздух и сред открити пространства. Всеки пети декларира, че ще почива в чужбина, като тук отчитаме спад спрямо предходната година (32%). Това в голяма степен може да се обоснове с притесненията в обществото ни от пандемията от Covid-19.

Гърция продължава да е най-предпочитаната чуждестранна дестинация за почивка от българите. Географската близост, а и до голяма степен вече създадените връзки и наложени традиции са част от възможните обяснения за това Гърция да е най-предпочитаната чуждестранна дестинация за летен туризъм.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега