Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 13 000 лв. бяха събрани по време на благотворителен концерт за деца със Синдром на Даун

Над 13 000 лв. бяха събрани по време на благотворителен концерт за деца със Синдром на Даун

Бургаските деца показаха, че са талантливи и въздействащи – хорово пеене, фолклор, модерни танци, музикални изпълнения, съвременна музика и всичко това поднесено с много настроение. В истински празник на доброто и щедростта се превърна благотворителният концерт.

Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния управител благотворителен концерт под надслов „Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун, който се проведе на 01 юли 2024 г. Детски състави и изпълнители огласиха и изпъстриха откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина и показаха, че няма значение възрастта, а желанието да помагаш. През целия концерт деца слагаха в урната за дарения частица от доброто, което носят те и техните родители. 


Снимка: Областна администрация Бургас

„Добрина и талант, ръка за ръка в една кауза! Слънчеви, усмихнати, гласовити и уверени в смисъла на това да помагаш. Тази вечер талантливи бургаски деца и изпълнители за пореден път откликнаха с много сърце и емоция на призива ми за подкрепа. В центъра на каузата този път са „слънчевите деца на света“. Децата със Синдром на Даун! Те ни носят обич и топлина, безкористно, по призвание, винаги, така както е отредено на човека. Усмихват се, за да напомнят, че всеки нов ден, сам по себе си е повод за усмивка!“. С тези думи областният управител приветства присъстващите и даде старт на поредната си благотворителна инициатива. Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Емилиан Михайлов - Архиерейски наместник на Бургаска духовна околия благослови събитието и присъстващите и поднесе сърдечен поздрав от името на Сливенския митрополит Арсений, който също дари 5000 лв. от Сливенска митрополия.

Бургаските деца показаха, че са талантливи и въздействащи – хорово пеене, фолклор, модерни танци, музикални изпълнения, съвременна музика и всичко това поднесено с много настроение. В истински празник на доброто и щедростта се превърна благотворителният концерт.

„Щастлива съм, че успяхме да ги подкрепим, да подкрепим техния дом в Бургас - „ДаунТаун“ и фондацията, полагаща грижи нашите слънчеви деца да имат свое място за труд, срещи, творчество, забавление и мечти! Благодаря ви, поклон пред всички! Бургас доказа, че обича. Бургас помага.“, допълни още областният управител. Като израз на благодарност към участниците в концерта проф. Нейкова ще организира безвъзмездно посещение в зоологическата градина в Стара Загора и в Народното събрание.

Участниците в концерта, които доброволно се включиха в подкрепа на децата бяха:  Вокално трио DEJA VU, хор „Трепетлика“ с ръководител Пепа Запрянова, ТА „Лукойл Нефтохим Бургас“ и ТА „Трите пъти“ с художествен ръководител Марио Егов, 8-годишната ученичка от ОУ „Васил Априлов“ Карина Славова, КСТ „Бургас 75“ с ръководител Траяна Зелямова, ВФ „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Ния Стоянова, Рени Янакиева, Вероника Сидоренко с директор на училището Златин Пантелеева. 

Който желае да подкрепи децата и младежите със Синдром на Даун в област Бургас, може да продължи да го прави и по дарителска банкова сметка с титуляр: Фондация „ДаунТаун БГ“ - BG97CECB979010J3696700. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега