Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират благотворителен концерт в помощ на 5-годишния Тео от Бургас

Организират благотворителен концерт в помощ на 5-годишния Тео от Бургас

Припомняме, че 5-годишният Тео от Бургас се нуждае спешно от средства за операция в чужбина. Концертът в подкрепа на Тео е организиран от мото клуб „New Race MMC“. Децата ще бъдат пускани безплатно, но задължително с придружител.

Организират благотворителен концерт в помощ на 5-годишния Тео от Бургас. Концертът ще е на 8 юни /четвъртък/ от 18 часа в Летния театър в Бургас, а входът е 10 лева. В него безвъзмездно ще се включат четирима финалисти от „Гласът на България“- Калоян, Виктор, Десислава и Кристина, "FO" и Преслава Пеева, брейк и хип-хоп клуб „Black Style Squad“, група „Рап нация“, балетисти от Музикалното училище, деца - акробати от КСА „Нефтохимик Бургас 2011“ и много други. Всеки посетител ще може да дари и повече средства при възможност и желание.

Концертът в подкрепа на Тео е организиран от мото клуб „New Race MMC“. Децата ще бъдат пускани безплатно, но задължително с придружител.

Припомняме, че 5-годишният Тео от Бургас се нуждае спешно от средства за операция в чужбина. Tео е едно лъчезарно и будно дете, което страда от Детска церебрална парализа. За жалост, той не е имал възможността за весело и безгрижно детство. Но това може да се промени, споделя майка му в пост в социалната мрежа "Фейсбук". Решението е Селективна Дорзална Ризотомия (SDR) – процедура, чрез която детето най-накрая ще може стабилно да проходи. Тя се извършва най-успешно в САЩ. Необходимата сумата за операцията е 49 118 долара, която за жалост е непосилна за семейството.    

Борбата на Теодор започва още от самото му раждане. Той се ражда преждевременно в 29-та г.с., с тегло от едва 1700 гр., след което следва дълъг престой в неонатология. Тази незрялост на организма дава отражение в забавяне етапите на развитието му и невъзможност за самостоятелни движения. Поради това е започната интензивна рехабилитация за отпускане на мускулатурата и овладяване на спастичността. Но за жалост, това се оказва недостатъчно и с времето спастиката на крачетата му се задълбочава, което не му позволява да бъде вертикализиран. За поставяне окончателно диагнозата на Тео е направен ЯМР на главата на 2-годишна възраст. И така е диагностициран с Детска церебралн апарализа.

"В следствие на това се започна едно ходене по специалисти – невролози, психолог, ортопеди и т.н. в търсене на всевъзможни мения за подобряване и лечение състоянието на Теодор. Но за жалост, с течение на времето стана ясно, че само с рехабилитации състоянието му не се подобрява. Насочиха ни в Турция за инжектиране на ботулинов токсин с цел отпускане на мускулатурата, но ефектът от самата манипулация беше много кратък и непостоянен. Затова през м.март, 2022 г. на Теодор му бе направена операция - „фибротомия“ на краченцата в Сърбия , с цел да се облекчи/намали сковаността. Това също се оказа недостатъчно за овладяване на спастиката! И най-накрая, майчиното ми сърце ми подсказва, че това чудо е на път да се осъществи и мъките на сина ми да свършат. Кандидатствахме и сме одобрени за процедурата – Селективна дорзална ризотомия (SDR) в САЩ през м.Ноември, 2023 г. Само и единствено чрез тази оперция е възможно, за постоянно, да бъде премахната спастичността. Д-р Парк в болница „CHILDREN’S HOSPITAL” ST.LOUIS, MISSOURI от 1998 г. до момента се е специализирал и трупа опит с разработеното от него лечение (SDR) на деца с ДЦП с над 90 % успеваемост. Искрено вярвам, че Тео е един доказъл се малък герой, който ще се справи и с това последно предизвикателство!МОЛИМ ВИ, помогнете ни със събиране на необходимите средства за тази операция и ДАЙТЕ ШАНС на сина ми да изживее така мечтаното безгрижно детство и възможността да порастне като добър и пълноценен човек!", споделя майка му.

Всеки, който има желание и възможност, може да дари сума по следната дарителска сметка: 

IBAN:BG13STSA93000027839923 
BIC:STSABGSF 
Теодор Стоянов Калоянов 

paypal: teodork18
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега